Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Функционери не дају своје фотеље

rssBookmark and Share

18.09.2014. Новости

Напредњаци послушали централу своје странке и ослобађају се вишка функција. Перишић ван Савета Медицинског факултета, Андрејевић није посланик

Функционери не дају своје фотеље

После истека рока који је врх странке оставио члановима СНС, оставке на дупле функције у Нишу досад су поднели само градоначелник и председник Градског одбора СНС у Нишу Зоран Перишић и директор ЈП „Наисус“ Дејан Андрејевић. Перишић се одрекао неплаћене функције у Савету Медицинског факултета, а Андрејевић посланичког мандата. Очекује се реакција још десетак функционера који су већ били прозивани због гомилања функција.

 
Перишић је појаснио да је поднео оставку Влади Србије која га је и именовала за члана Савета Медицинског факултета.

- На Градском одбору сам дао налог да се спроведе одлука Главног одбора о томе да функцинер може имати само једну плаћену функцију. Захтеваћу извештај, али не очекујем да ће бити проблема. Оставке се не подносе органима странке, већ оним институцијама и установама које су их бирале и предлагале, али очекујем писани извештај - казао је Перишић.

Перишић није желео да лицитира о броју оних који треба да поднесу оставке, али је открио да Извршни одбор странке има податке о свим функционерима и њиховим функцијама, тако да нико неће моћи да задржи своје позиције.

Посланичког мандата одрекао се и Андрејевић, који је одлучио да остане на челу јавног предузећа „Наисус“.

- Плату сам и до сада примао у „Наисусу“, а посланичког додатка од 30.000 динара, у последњих неколико месеци, одрекао сам се у име помоћи поплављенима. Нико није на мене спроводио притисак да поднесем оставку - каже Андрејевић.

Он се, подсетимо, на мети дела јавности нашао због „гомилања функција“.

- Непоштено је то што су ме прозивали због седам функција, јер се то односи и на неплаћено чланство у Управним одборима ФК Раднички и ватерполо клуба. Бројали су ми и то што сам члан Савета РФЗО, али и члан УО Привредне коморе, где сам по аутоматизму као директор „Наисуса“ - предочава Андрејевић, који је поднео оставке и на ове функције.

МОЋ ПОД КОНТРОЛОМ ЈАВНОСТИ

ЛОКАЛНИ антикорупцијски форум (ЛАФ) почео да пописује све функционере и њихове функције да би, како појашњава Весна Црногорац, чланица ЛАФ, спречило коруптивно деловање. Није реч само о надокнадама које ови људи примају, већ је и питање колико квалитетно могу да обављају све те функције. Политичка моћ и утицај морају бити под контролом јавности, напомиње она.


#   Зоран Перишић   фотеља   функције   Дејан Андрејевић   дупле функције   ЛАФ   Извршни одбор
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима