Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Funkcioneri ne daju svoje fotelje

rssBookmark and Share

18.09.2014. Novosti

Naprednjaci poslušali centralu svoje stranke i oslobađaju se viška funkcija. Perišić van Saveta Medicinskog fakulteta, Andrejević nije poslanik

Funkcioneri ne daju svoje fotelje

Posle isteka roka koji je vrh stranke ostavio članovima SNS, ostavke na duple funkcije u Nišu dosad su podneli samo gradonačelnik i predsednik Gradskog odbora SNS u Nišu Zoran Perišić i direktor JP „Naisus“ Dejan Andrejević. Perišić se odrekao neplaćene funkcije u Savetu Medicinskog fakulteta, a Andrejević poslaničkog mandata. Očekuje se reakcija još desetak funkcionera koji su već bili prozivani zbog gomilanja funkcija.

 
Perišić je pojasnio da je podneo ostavku Vladi Srbije koja ga je i imenovala za člana Saveta Medicinskog fakulteta.

- Na Gradskom odboru sam dao nalog da se sprovede odluka Glavnog odbora o tome da funkciner može imati samo jednu plaćenu funkciju. Zahtevaću izveštaj, ali ne očekujem da će biti problema. Ostavke se ne podnose organima stranke, već onim institucijama i ustanovama koje su ih birale i predlagale, ali očekujem pisani izveštaj - kazao je Perišić.

Perišić nije želeo da licitira o broju onih koji treba da podnesu ostavke, ali je otkrio da Izvršni odbor stranke ima podatke o svim funkcionerima i njihovim funkcijama, tako da niko neće moći da zadrži svoje pozicije.

Poslaničkog mandata odrekao se i Andrejević, koji je odlučio da ostane na čelu javnog preduzeća „Naisus“.

- Platu sam i do sada primao u „Naisusu“, a poslaničkog dodatka od 30.000 dinara, u poslednjih nekoliko meseci, odrekao sam se u ime pomoći poplavljenima. Niko nije na mene sprovodio pritisak da podnesem ostavku - kaže Andrejević.

On se, podsetimo, na meti dela javnosti našao zbog „gomilanja funkcija“.

- Nepošteno je to što su me prozivali zbog sedam funkcija, jer se to odnosi i na neplaćeno članstvo u Upravnim odborima FK Radnički i vaterpolo kluba. Brojali su mi i to što sam član Saveta RFZO, ali i član UO Privredne komore, gde sam po automatizmu kao direktor „Naisusa“ - predočava Andrejević, koji je podneo ostavke i na ove funkcije.

MOĆ POD KONTROLOM JAVNOSTI

LOKALNI antikorupcijski forum (LAF) počeo da popisuje sve funkcionere i njihove funkcije da bi, kako pojašnjava Vesna Crnogorac, članica LAF, sprečilo koruptivno delovanje. Nije reč samo o nadoknadama koje ovi ljudi primaju, već je i pitanje koliko kvalitetno mogu da obavljaju sve te funkcije. Politička moć i uticaj moraju biti pod kontrolom javnosti, napominje ona.


#   Zoran Perišić   fotelja   funkcije   Dejan Andrejević   duple funkcije   LAF   Izvršni odbor
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima