Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градоначелник месец дана у Кини, заменик 10 у Италији

rssBookmark and Share

09.06.2013. Autor: Ag.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић отпутовао је службено у Кину где ће боравити месец дана. Његов заменик отишао на скуп бајкера у Италију, на десет дана

Градоначелник месец дана у Кини, заменик 10 у Италији

Осим председника општине Горана Цветковића кога неће бити на послу чак месец дана, с посла одсуствује десетак дана и његов заменик Драган Јовановић, који је приватно отишао у Италију, речено је данас.

Портпарол градоначелника Сања Цонић рекла је да Цветановић од 8. до 28. јуна учествује на међународном семинару у Пекингу на тему о страним директним инвестицијама и одрживом развоју земаља централне и источне Европе.

Градоначелник Цветановић је једини представник Србије на том семинару.

Портпаролка тврди да је он отишао " на инсистирање амбасаде Кине у Србији и Владе Кине, која ће сносити све трошкове. Кинези су веома заинтерсовани за улагања на југу Србије", казала је Цонићева.

Горан Цветановић (СНС) ће, према њеним речима, и после семинара у Кини и 6. јула ће сачекати долазак државне делегације са премијером Ивицом Дачићем на челу, који ће присуствовати завршници тог семинара.

У наредних десетак дана градоначелника не може мењати ни његов заменик Драган Јовановић (ЈС) јер је приватно отпутовао на скуп бајкереа у Италију.

"Град ће нормално функционисати. Док се не врати Јовановић, председник Скупштине Живојин Стефановић преузима функцију првог човека, а за оперативне послове као и до сада задужени су помоћници и шеф кабинета градоначелника Цветановића", истакла је Сања Цонић.

Цветановић је иначе пре неколико година боравио у Кини као високи градски функционер.


#   градоначелник   Горан Цветановић   Живојин Стефановић   Драган Јовановић   Сања Цонић
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима