Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градски форум: "Шта је интерес Ниша на предстојећим изборима?"

rssBookmark and Share

Ниш 27.01.2016. Јужна Србија Инфо

Национална коалиција за децентрализацију, у сарадњи са Медиа и реформ центром Ниш, организује први у низу градски форум са темом „Шта је интерес Ниша на предстојећим изборима?“.

Фото: mirc.rs
Фото: mirc.rs

Учесници форума покушаће да дају одговоре на питања шта је интерес грађана и Града на предстојећим локалним изборима, где су кочнице развоја – на локалу или на републичком нивоу, због чега се посланици не боре за интересе грађана и како да грађани, у већој мери, буду укључени у процес доношења одлука. Такође, грађани ће имати могућност да се у једном делу укључе и својим питањима допринесу развоју дијалога.

Активан ће бити и tweet wall.#gradskiforum

На форуму ће бити представљено и истраживање Националне коалиције за децентрализацију о заступљености Нишавског округа у републичком парламенту, степену запослености и инвестицијама у претходном периоду.

Учесници јавне дебате биће:

проф. др Зоран Перишић, градоначелник Ниша

проф. др Душан Милисављевић, народни посланик

Младен Јовановић, Национална коалиција за децентрализацију

Зоран Марјановић, модератор

Градски форум је део пројекта „Партнерство за одрживи развој“ који реализује конзорцијум организација цивилног друштва, предвођен Медиа и реформ центром Ниш као носиоцем пројекта. Циљ је повећање учешћа грађана у одрживом развоју заједнице кроз иницирање редовне и директне комуникације између грађана и представника власти, али и јачање сарадње и комуникације организација цивилног друштва и медија са носиоцима власти и инситуцијама, што представља основу сваког демократског процеса.

Извор: mirc.rs

Коментара: 0


#   Ниш   Душан Милисављевић   избори   Зоран Перишић   трибина   Медија центар Ниш   Зоран Марјановић   Форум   Национална коалиција за децентрализацију   Младен Јовановић   избори 2016   одрживи развој
@dusanorldusan @ProfdrPerisic @decentralizuj @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима