Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradski forum: "Šta je interes Niša na predstojećim izborima?"

rssBookmark and Share

Niš 27.01.2016. Južna Srbija Info

Nacionalna koalicija za decentralizaciju, u saradnji sa Media i reform centrom Niš, organizuje prvi u nizu gradski forum sa temom „Šta je interes Niša na predstojećim izborima?“.

Foto: mirc.rs
Foto: mirc.rs

Učesnici foruma pokušaće da daju odgovore na pitanja šta je interes građana i Grada na predstojećim lokalnim izborima, gde su kočnice razvoja – na lokalu ili na republičkom nivou, zbog čega se poslanici ne bore za interese građana i kako da građani, u većoj meri, budu uključeni u proces donošenja odluka. Takođe, građani će imati mogućnost da se u jednom delu uključe i svojim pitanjima doprinesu razvoju dijaloga.

Aktivan će biti i tweet wall.#gradskiforum

Na forumu će biti predstavljeno i istraživanje Nacionalne koalicije za decentralizaciju o zastupljenosti Nišavskog okruga u republičkom parlamentu, stepenu zaposlenosti i investicijama u prethodnom periodu.

Učesnici javne debate biće:

prof. dr Zoran Perišić, gradonačelnik Niša

prof. dr Dušan Milisavljević, narodni poslanik

Mladen Jovanović, Nacionalna koalicija za decentralizaciju

Zoran Marjanović, moderator

Gradski forum je deo projekta „Partnerstvo za održivi razvoj“ koji realizuje konzorcijum organizacija civilnog društva, predvođen Media i reform centrom Niš kao nosiocem projekta. Cilj je povećanje učešća građana u održivom razvoju zajednice kroz iniciranje redovne i direktne komunikacije između građana i predstavnika vlasti, ali i jačanje saradnje i komunikacije organizacija civilnog društva i medija sa nosiocima vlasti i insitucijama, što predstavlja osnovu svakog demokratskog procesa.

Izvor: mirc.rs


#   Niš   Dušan Milisavljević   izbori   Zoran Perišić   tribina   Medija centar Niš   Zoran Marjanović   Forum   Nacionalna koalicija za decentralizaciju   Mladen Jovanović   izbori 2016   održivi razvoj
@dusanorldusan @ProfdrPerisic @decentralizuj @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima