Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bošković i Jovanović: Odluku odbornika o predaji aerodroma "oborićemo" na sudu?!

rssBookmark and Share

Niš 22.06.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Miloš Bošković bivši poslanik "Dosta je bilo" i Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju, obojica predstavnici protesta ispred Inicijative "Ne damo niški aerodrom", najavili su danas, nakon odluke niških odbornika da podrže odluku Gradskog veća o stupanju Aerodroma državi, da će rešenje tražiti na sudu.

Bošković i Jovanović: Odluku odbornika o predaji aerodroma "oborićemo" na sudu?!

Bošković i Jovanović, iako sami nisu odbornici u niškom parlamentu, ukazuju na "neregularnost" celog postupka, ukazujući po njima na mnoge nepravilnosti oko zakazivanja same sednice pre svega, kao i to da će zbog toga gradska vlast snositi moralne, političke i krivične konsekvence, ako se tako utvrdi.

Prema njihovim rečima, osnov za pokretnje upravnog postupka postoji, jer sednica nije sazvana u skladu sa poslovnikom i ne može biti nastavak 24. sednice SG Niša, koja je bila zakazana za 10. april, "a zakonski rok za nastavak neke sednice je 15 dana, tako je termin "probijen za dva i po meseca", saglasni su.

"Imamo sve elemete za rušenje ovakve odluke i svakako nećemo ovde stati", istako je Jovanović.


#   Niš   Vlada Republike Srbije   Skupština grada Niša   gradska vlast   Dosta je bilo   Nacionalna koalicija za decentralizaciju   Mladen Jovanović   Miloš Bošković   Ne damo niški aerodrom
@Vlada_SR @DostaJeBilo @decentralizuj @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima