Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ГрО Двери Ниш: Излазимо на изборе - тражимо расписивање локалних

rssBookmark and Share

Ниш 06.10.2021. Јужна Србија Инфо

Српски покрет Двери излази на изборе на свим нивоима, најављене за 3.април 2022.год. а председнички кандидат Двери биће председник СП Двери Бошко Обрадовић, уколико не дође до договора о заједничком председничком кандидату опозиције. Ово је одлука коју је Главни одбор Српског покрета Двери донео је у недељу 3.октобра на седници у Ужицу, пише у делу саопштења Градског одбора Двери - Ниш.

ГрО Двери Ниш: Излазимо на изборе - тражимо расписивање локалних

Одлуку о изласку на изборе донели смо сада јер јепробијен рок за усвајање и примену Споразума о унапређењу изборних услова , а такође више и не чекамо договор са остатком опозиције о заједничком изласку  и о заједничком председничком кандидату.  

Времена више нема, јер је истекао рок од шест месеци за примену договореног на оба колосека дијалога о побољшању изборних услова, и са представницима власти и са представницима Европског парламента. Иако смо и од власти и од представника Европског парламента као посредника у решавању српске парламентарне кризе добили обећања да ће се споразум сачинити и његова примена отпочети бар шест месеци пре избора, показало се да ништа од понуђених споразума и власти у ЕП није финализирано, да време неумитно тече и да времена за губљење више нема.  Сада је време за искреност и храброст , и због тога Двери без увијања кажу оно што ће све друге странке обзнанити , само мало касније - да ће на изборе ићи и да од бојкота нема ништа.

Алтернатива изборима је нови бојкот или масовни улични протести, које су Двери заговарале све време постојања Савеза за Србију, а за који још увек немамо одговор због чега се распао. Нови, други бојкот не може бити опција, јер немамо права да без борбе препустимо наше гласаче аутократском криминалном режиму још наредне 4 године, а такође ни протест није реална опција , јер ни једне озбиљне заједничке акције опозиције током читаве године није било, и пропуштене су, не кривицом Двери многе озбиљне шансе да се незадовољство грађана каналише кроз протесте.   Ни бојкот, а ни закаснели позиви на лажне протесте нису више опција. 

Што се тиче заједничког изласка на изборе и заједничког председничког кандидата читаве опозиције, Двери су до сада учиниле све да до тог јединства дође, и за то смо жртвовали много - од парламентарног статуса, активне улоге Двери у Савезу за Србију, организације протеста и покушајима да се они радикализују и претворе у грађанску непослушност и блокаду, да би и након распада СзС улога Двери увек била усмерена ка јединственом наступу, кроз платформе за преговоре, покушаје да се заједнички наступи на преговорима са ЕП. Ни до заједничког наступа опозиције у преговорима , а ни до заједничког кандидата до сада нисмо дошли. 

Двери више не чекају и улазе у припрему за изборе. 

Дилема на изборе или на улице више не постоји, остали су избори, и то под постојећим условима.  Уколико у будућем периоду не буде дошло до сарадње унутар опозиције, за коју смо и даље отворени, на изборе ћемо ићи сами, а ускоро ће одлуку о изласку на изборе донети и све остале опозиционе странке.   

Поред изласка Двери на председничке, београдске и најављене парламентарне изборе Двери Ниш већ дуго постављају захтев за сменом градоначелниц и захтев за ванредне локалне изборе. Градска власт на челу са градоначелницом Сотировски налази се, у до сада најотворенијем рату са интересима грађана Ниша, зарад сопствених, породичних  и интереса дела нишког СНС-а који саучествује у локалној власти. 

Све Нишлије знају да су Двери Ниш  градоначелници Сотировски за протеклу годину доделили  Гран при бешчашћа, а да се све поновило ове године у још горем виду - и ново запослење супруга у Поштанској штедионици, без јавно доступнх уговора за претходна два радна места, и утицај на доделу зету стана намењеног сиромашним Нишлијама,  незаконито донет Нацрт Плана развоја Града , и наврат-нанос неквалитетно завршени „тврђавски мост“ и Трг, и поплаве после сваке кише, кратери и гејзири на нишким улицама, и отровни ваздух који Нишлије удишу, и сеча дрвећа, подела медија на подобне и неподобне, и називање опозиције „људским отпадом“, и слупана службена „Шкода“, поклањање имовине Нишлија најбогатијим инвеститорима, незаконит и нетранспарентан покушај да измени Генерални  урбанистички план и Ниш окује у блокове солитера од 50 метара , колапс комуналних предузећа због постављања „њених“ нестручних људи,  и прогон стручних кадрова у Јавним предузећима од нестручних СНС јуришника, дивље депоније и употреба забрањеног нишког сметлишта, милиони дати за интелигентне камере у граду прекривеном ђубретом само су део „згода и незгода“ због којих ова власт оличена у првој жени нишке извршне власти треба да иде у прошлост. 

Због тога, поред тога што ће Двери учествовати на свим нивоима најављених за пролеће 2022.год, Двери Ниш захтевају и расписивање ванредних локалних избора у Нишу. 


#   Ниш   Двери   Бошко Обрадовић   Тамара Керковић
@SPDveri @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима