Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тродневна "викенд политичка турнеја" Бошка Обрадовића у Нишу - породица, екологија, спорт, кафана (ФОТО)

rssBookmark and Share

Ниш 08.06.2021. Јужна Србија Инфо

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић боравио је протклог викенда у Нишу и низом "спонтаних" активности са својим сарадницима покушао да приближи грађанима Ниша своји "политику".

Фото: Двери
Фото: Двери

Саопштење преносимо у целости..

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић боравио је три дана у Нишу у оквиру нове предизборне кампање Двери „Од породице до породице” где је представио пет тачака на којима почива нова кампања: одбрана КиМ у саставу Србије, породица на првом месту, економски и еколошки патриотизам и промена система. У делегацији Двери поред председника Обрадовића били су и потпредседник проф. др Тамара Миленковић Керковић, члан Председништва Маја Митић, члан Главног одбора Андреј Митић и други чланови градске организације Двери из Ниша.  

Првог дана посете изведена је еколошка акција чишћења дела дивље депоније код Железничког моста, затим посећено ромско насеље недалеко одатле где девет ромских породица живи у веома лошим условима, а потом је председник Обрадовић заједно са саборцима из Ниша у центру града делио нови број „Породичног гласника Србије”. Уприличен је сусрет и са познатим нишким узбуњивачем, самохраном мајком и вишим судским саветником Андријаном Трифуновић која је јавности открила бројне незаконитости и криминал у раду Одељења Прекршајног апелационог суда у Нишу, због чега је предмет прогона од стране судских власти. Било је времена и за дружење „Код газда Рајка” у чувеном Казанџијском сокачету, за баскет у култном„Бункеру” на Маргеру, као и посету амфитеатру на Кеју и разговор са омладином која се тамо сабира у великом броју.

Другог дана посете Нишу делегација Двери обишла је више нишких пијаца и директно разговарала са грађанима, посетили смо најстарију ранохришћанску цркву-базилику на Балкану која је постала ругло због неодговарајуће заштите, а представља културно-историјско и туристичко благо Ниша, организована је породична акција код „Калче” и шетња до Тврђаве, као и дружење са саборцима из Ниша, Лесковца, Алексинца, Куршумлије, Медвеђе. Мерошине и Лебана у канцеларији Двери у Нишу. Истога дана посетили смо и избеглице из Републике Српске Крајине који живе у зградама солидарности у насељу Паси Пољана, а којима прети пленидба имовине од стране судских извршитеља. Разговорали смо и са мајком аутистичног детета која не може да реши проблем који има са надлежним државним институцијама. 

Завршног, трећег дана боравка делегација Двери присуствовала је светој архијерејској литургији коју је служио епискош нишки г. Арсеније у Саборној цркви, а потом је у Конгресном центру хотела „Константинус палас” одржан Главни одбор Српског покрета Двери. На Главном одбору је размотрена актуелна политичка ситуација, договорен даљи ток нове кампање „Од породице до породице” и потврђено одржавање редовног годишњег Сабора Покрета до краја новембра на коме ће бити разматран предлог измена и допуна програма Двери. 

На крају тродневне посете Нишу Бошко Обрадовић је изјавио: „Носим изузетно лепе успомене из Ниша јер сам наишао на дивно гостопримство градске организације Српског покрета Двери у овом великом граду, а доживео сам и бројне веома лепе и пријатне сусрете и разговоре са Нишлијама. Програм је био веома садржајан и интензиван и успели смо да укажемо на разне социјалне, еколошке и правне проблеме овог града и Србије у целини, да поделимо нови број наше новине и представимо програм за промену система. Било је времена и за дружења и уживање у нишком ноћном животу. Нова кампања је пун погодак јер људи цене када останете у њиховом граду више дана, када могу да вас сусретну у пролазу од јутра до увече, поразговарају са вама на улици, пијаци, кафићу, кеју или спортском терену, и то је оно што и јесте идеја ове кампање – излазак у сусрет и директна комуникација са грађанима. Политичке организације опозиције не могу више очекивати да грађани сами долазе у наше канцеларије, због медијске цензуре наш програм не можемо представити на великим медијима и остаје нам само одлазак на терен и директан разговор са људима, што је и поента нове кампање Двери Од породице до породице”. 

После Лесковца, Медвеђе, Лебана, Блаца и Ниша нова кампања Двери наставља се у суботу у Новом Саду. 


#   Ниш   Паси Пољана   Двери   Бошко Обрадовић   Тамара Керковић
@SPDveri @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима