Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Игор Новаковић нови председник ОО СПС Медијана у Нишу

rssBookmark and Share

Медијана градска општина 16.12.2016. Јужна Србија Инфо

Проф. др Игор Новаковић изабран је за новог председника општинског одбора Медијана Социјалистичке партије Србије у Нишу. У току су унутарпартијски избори на свим нивоима СПС-а.

Игор Новаковић нови председник ОО СПС Медијана у Нишу

Од од укупно девет кандидата у "борби" за ту функцију, Новаковић је изабран једногласно.

Избори за месне и општинсе иборе су завршени, док би градска изборна конференција требало да буде одржана 25. децембра, када ће бити изабрано градско руководство СПС-а у Нишу.

Новаковић је рођен 1970. године у Нишу, где је завршио основну школу и гимназију. Дипломирао на Електронском факултету у Нишу. Магистрирао је и докторирао на "Универзитету европских студија" у Београду.

Професор је универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици. Ради као професор Високе пословне школе у Блацу и додатно је ангажован на Факултету за менаџмент у Новом Саду. Обавља послове и помоћника директора за наставу.

Радио је у привреди седам година. Члан је Главног одбора Социјалистичке партије Србије и председник Окружног одбора СПС-а Ниш. Од 2008. до 2012. године био је председник нишке општине Палилула. Након избора одржаних 2012. изабран је прво за председника Скупштине општине Палилула, али само неколико дана касније именован је за помоћника градоначелника Ниша. Већ крајем септембра 2012. поднео је оставку на ту функцију. Новаковић постављен за в.д. директора ЕД "Југоисток" из Ниша. Изабран је и за председника рукометног клуба "Железничар" из Ниша. У марту 2013. године Влада Србије га је именовала за једног од чланова Савета Медицинског факултета али је на ту функцију поднео оставку у новембру 2013. године.

Председник је Окружног одбора СПС Нишавског округа од јула 2011. године.

Крајем 2014. године, председник СПС Ивица Дачић га је кооптирао у Главни одбор СПС.


#   СПС   Ивица Дачић   Медијана градска општина   Игор Новаковић   главни одбор   унутарстраначки избори
@socijalisti @DacicIvica @redinmind @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима