Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Igor Novaković novi predsednik OO SPS Medijana u Nišu

rssBookmark and Share

Medijana gradska opština 16.12.2016. Južna Srbija Info

Prof. dr Igor Novaković izabran je za novog predsednika opštinskog odbora Medijana Socijalističke partije Srbije u Nišu. U toku su unutarpartijski izbori na svim nivoima SPS-a.

Igor Novaković novi predsednik OO SPS Medijana u Nišu

Od od ukupno devet kandidata u "borbi" za tu funkciju, Novaković je izabran jednoglasno.

Izbori za mesne i opštinse ibore su završeni, dok bi gradska izborna konferencija trebalo da bude održana 25. decembra, kada će biti izabrano gradsko rukovodstvo SPS-a u Nišu.

Novaković je rođen 1970. godine u Nišu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao na Elektronskom fakultetu u Nišu. Magistrirao je i doktorirao na "Univerzitetu evropskih studija" u Beogradu.

Profesor je univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Radi kao profesor Visoke poslovne škole u Blacu i dodatno je angažovan na Fakultetu za menadžment u Novom Sadu. Obavlja poslove i pomoćnika direktora za nastavu.

Radio je u privredi sedam godina. Član je Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije i predsednik Okružnog odbora SPS-a Niš. Od 2008. do 2012. godine bio je predsednik niške opštine Palilula. Nakon izbora održanih 2012. izabran je prvo za predsednika Skupštine opštine Palilula, ali samo nekoliko dana kasnije imenovan je za pomoćnika gradonačelnika Niša. Već krajem septembra 2012. podneo je ostavku na tu funkciju. Novaković postavljen za v.d. direktora ED "Jugoistok" iz Niša. Izabran je i za predsednika rukometnog kluba "Železničar" iz Niša. U martu 2013. godine Vlada Srbije ga je imenovala za jednog od članova Saveta Medicinskog fakulteta ali je na tu funkciju podneo ostavku u novembru 2013. godine.

Predsednik je Okružnog odbora SPS Nišavskog okruga od jula 2011. godine.

Krajem 2014. godine, predsednik SPS Ivica Dačić ga je kooptirao u Glavni odbor SPS.

Komentara: 0


#   SPS   Ivica Dačić   Medijana gradska opština   Igor Novaković   glavni odbor   unutarstranački izbori
@socijalisti @DacicIvica @redinmind @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima