Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Избори у Демократској странци

rssBookmark and Share

14.07.2016. Јужна Србија Инфо

Демократска странка организује непосредне изборе за председника и потпредседнике странке 24. септембра 2016. године.

Избори у Демократској странци

Право на кандидатуру имају сви чланови Демократске странке који су платили чланарину и попунили ревизиони образац. Демократска странка омогућава свим члановима да се изјасне о томе кога желе за председника, да бирају и буду бирани, што је разликује од других странака сличне оријентације. Осим што сваки члан који испуни претходно поменуте услове има право да гласа, сваки члан ДС-а који прикупи 1000 потписа има право да се кандидује за председника ДС, односно који сакупи 600 потписа има право да се кандидује за потпредседника ДС. 

У склопу попуњавања ревизионо-регистрационог обрасца Демократска странка ће у следећим данима спроводити кампању уписивања у бирачки списак. Циљ кампање је стварање атмосфере важности избора и буђење енергије промена.

Демократска странка се одувек борила за што већи степен демократије. По угледу на друге социјаледмократске странке, први пут организујемо директне унутарстраначке изборе по систему један члан један глас. Желимо да предстојећи избори буду истински празник демократије. Због тога је неопходно да што већи број чланова и чланица ДС на изборима учествује. Позивамо све чланове и чланице у Нишу да се за изборе пријаве и до 24. августа  2016. године попуне регистрациони образац у просторијама странке сваког радног дана од 17 до 20 часова и плате годишњу чланарину. 


#   ДС   избори   Миодраг Станковић
@demokrate @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима