Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izbori u Demokratskoj stranci

rssBookmark and Share

14.07.2016. Južna Srbija Info

Demokratska stranka organizuje neposredne izbore za predsednika i potpredsednike stranke 24. septembra 2016. godine.

Izbori u Demokratskoj stranci

Pravo na kandidaturu imaju svi članovi Demokratske stranke koji su platili članarinu i popunili revizioni obrazac. Demokratska stranka omogućava svim članovima da se izjasne o tome koga žele za predsednika, da biraju i budu birani, što je razlikuje od drugih stranaka slične orijentacije. Osim što svaki član koji ispuni prethodno pomenute uslove ima pravo da glasa, svaki član DS-a koji prikupi 1000 potpisa ima pravo da se kandiduje za predsednika DS, odnosno koji sakupi 600 potpisa ima pravo da se kandiduje za potpredsednika DS. 

U sklopu popunjavanja reviziono-registracionog obrasca Demokratska stranka će u sledećim danima sprovoditi kampanju upisivanja u birački spisak. Cilj kampanje je stvaranje atmosfere važnosti izbora i buđenje energije promena.

Demokratska stranka se oduvek borila za što veći stepen demokratije. Po ugledu na druge socijaledmokratske stranke, prvi put organizujemo direktne unutarstranačke izbore po sistemu jedan član jedan glas. Želimo da predstojeći izbori budu istinski praznik demokratije. Zbog toga je neophodno da što veći broj članova i članica DS na izborima učestvuje. Pozivamo sve članove i članice u Nišu da se za izbore prijave i do 24. avgusta  2016. godine popune registracioni obrazac u prostorijama stranke svakog radnog dana od 17 do 20 časova i plate godišnju članarinu. 


#   DS   izbori   Miodrag Stanković
@demokrate @Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima