Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Коалиција "Ниш мој град" негодује због преласка њиховог одборника у НПС у ГО Палилула и "непотизма"

rssBookmark and Share

Ниш 25.11.2023. Јужна Србија Инфо

Коалиција „Ниш мој град“ позива руководство Народног покрета Србије на солидарност са захтевом да врате одборнички мандат у градској општини Палилула који су добили учлањењем одборника Александра Живадиновића, а против кога је покренут дисциплински поступак за избацивање из Коалиције „Ниш, мој град“ због непотизма.

Коалиција "Ниш мој град" негодује због преласка њиховог одборника у НПС у ГО Палилула и "непотизма"

Поменути одборник је на своју руку поставио свог сина у изборну комисију након чега је покренут дисциплински поступак против њега за избацивање из коалиције „Ниш, мој град“ као и захтев да поднесе оставку на место одборника градске општине Палилула.

Кажу да стављање чланова породица на разне функције у граду одудара од ставова и принципа ове коалиције.

„Надамо да се са тим слаже и целокупна опозиција у граду. Поступком примања оваквих профила људи у странку, Народни покрет Србије не доприноси уједињењу опозиције него се води принципима власти „буди наш па ради шта знаш“. Наш циљ су промене у Нишу, а не да једни оду, а други дођу“, закључују у „Ниш, мој град“ и додају на крају:

„Наш основни захтев је да поменути одборник врати мандат нашој коалицији јер ова отимачина највише одговара владајућој странци и удаљава нас од уједињења ка заједничком циљу који имамо у граду. Пракса врбовања, обећања и тајних разговора са одборницима је алиби за владајућу странку да то ради на свим нивоима.“

„У циљу будуће сарадње, очекујемо од Народног покрета Србије да уколико сутра врати одборнички мандат и да се огради од непотизма који је учинио процесуирани члан коалиције „Ниш, мој град“. 


#   Ниш   ГО Палилула   НПС Народни покрет Србије   Коалиција Ниш мој град   избори 2023
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима