Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Коалиција "Србија против насиља" - НПС одржали конвенцију у Нишу: Наше различитости су наша снага

rssBookmark and Share

Ниш 17.11.2023. Јужна Србија Инфо

Коалиција „Србија против насиља" направљена је заједно са грађанима и наше различитости су наша снага, зато хајдемо сви заједно у борбу 17. децембра да градимо нормалну Србију, а да следећи пут кад се видимо разговарамо о резултатима, рекао је данас председник Народног покрета Србије (НПС) и један од носилаца листе Србије против насиља Мирослав Алексић на првом предизборном скупу те листе у Нишу.

Фото: НПС скриншот
Фото: НПС скриншот

Саопштење преносимо у целости..

Он је истакао да је насиље свуда у Србији, у школи, на улицама, у здравству, на послу, над онима које терају да прикупљају капиларне гласове, у привреди где шаљу инспекције ако желите да мислите својом главом и да подржите нормалну Србију без криминала и корупције.

„Десиле су се незапамћене трагедије почетком маја које су пробудиле Србију. То је опомена за сваког од нас да не дозволимо да Србијом управљају мафија и људи који мисле само о својим интересима, а не о држави, њеним грађанима и нашој деци", рекао је Алексић.

Он је подсетио да се у протеклом периоду догодила ипак и једна добра ствар - уједињење опозиције.

„Ови људи који стоје данас са мном су људи који су одлучили да се боре за Србију, који су непоколебљиви борци и који неће одустати од најважнијег задатка, да сачувамо Србију за сву децу која треба да остану овде. Земља се гради и чува чашћу и поштењем, а за лажи, преваре и пљачку се одговара и ови људи вам гарантују да ће тако бити", казао је Алексић.

Он је напоменуо да ће се коалиција „Србија против насиља" борити за сваког човека у Србији, као и за децу коју Српска напредна странка злоупотребљава у својим спотовима, за децу коју лечимо СМС порукама, ону која живе у сиромаштву и чији родитељи дижу кредит да би их послали на екскурзију.

„Борићемо се да пензионери могу да живе нормално од своје пензије, да од плате можете нормално да саставите месец дана, да сваки човек у Србији може слободно да мисли и говори, за бољи животни стандард и за пољопривреду која треба да храни Србију", рекао је Алексић.

Он је навео мере за пољопривреду попут укидања акцизе на дизел гориво и повећања субвенција на 300 евра.

„Пољопривредници су показали како се бори против бахатости батинаша у Баваништу пре неки дан. Кад су батинаши блокирали кућу једног пољопривредника, пољопривредници су тракторима блокирали батинаше и натерали их да се извињавају", рекао је Алексић.

Он је позвао грађане да изађу на изборе, и да се 18. децембра власт извињава Србији за сва непочинства која су учинили нашој деци, нашим институцијама, правосуђу и полицији.

„Нећемо да живимо у земљи где се полицајци прогањају јер су открили највећу плантажу марихуане у Европи. Они су смењени за ових годину и по дана од кад се нисмо видели, а они који су то радили су хероји. То нећемо више да дозволимо и они ће одговарати", истакао је Алексић.

Како је објаснио, коалиција „Србија против насиља" не може да гарантује грађанима Србије да ће се 18. децембра пробудити са институцијама које функционишу, са правосуђем које функционише и са пуном касом.

„Али вам гарантујемо да ће се та каса пунити зато што је нико неће красти, а они који су крали ће вратити оно што су грађанима узели јер ће институције радити свој посао", напоменуп је Алексић.

Он је истакао да предстојећи избори нису само борба странака у коалицији.

„Сви грађани Србије и ми који чинимо коалицију Србија против насиља смо на једно заједничком задатку. Да створимо нормалну земљу у којој ће сваки грађанин моћи да живи достојанствено и безбрижно, да се отараси брига с којима свако вече леже да спава и с којим се ујутру буди", рекао је Алексић.

Он је позвао да сви грађани заједно буду преносиоци идеје нормалности, извесности и сигурности.

„Наше различитости су наша снага, а наше јединство, саборност и солидарност ће победити и зато хајде да 17. децембра победимо, да цела Србија гласа за број 7. Србија против насиља, а онда кад се следећи пут видимо у Нишу да говоримо о резултатима и свему што смо постигли", изјавио је Алексић.

 

 

 

 

 


#   Ниш   Драган Ђилас   НПС Народни покрет Србије   Мирослав Алексић   Мариника Тепић   избори 2023   Коаливија Србија против насиља
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима