Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Колико је коштала Вучићева посета Нишу?

rssBookmark and Share

Ниш 30.10.2016. Јужна Србија Инфо

Градски одбор Покрета за преокрет у Нишу тражи од надлежних градских и републичких органа да јавност обавесте колико је коштала посета председника Владе Србије Александра Вучића Нишу и да ли је тај новац могао бити искоришћен за друге потребе.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Тражимо од Града Ниша информацију колико је новца утрошено за припреме дочека председника и чланова Владе и са којих буџетских позиција су коришћена средства.

Исто питање упућујемо и републичкој Влади. Грађани Ниша су били сведоци да су поједини радови извођени мимо јавних набавки и напречац иако у Нишу има других приоритета. Напомињемо да је за ту прилику реновирана касарна „Мија Станимировић“, урађено је декоративно осветљење на фасади Дома Војске Србије, набављена је опрема са намештајем за дружење министара, па чак и неколико шпилова карата и шаховске табле. Значајна средства потрошила су градска предузећа на пескарење, фарбање и друге врсте уређења делова града у које је треба да дође премијер, пише између осталог у саопштењу Покрета за преорет.

Даље у саопштењу...

Јасно је да је реч о трошењу више милиона динара у маркетиншке сврхе, у граду који нема довољно новца за народне кухиње и у којем већина грађана живе испод границе сиромаштва. Многи од њих су морали да се исључе са система централног грејања јер немају новца да  плате, па се сада смрзавају. За та средства министри и премијер могли су спавати и на Светом Стефану.

„Ми не питамо зашто је премијер разговарао само са 23 одабрана грађанина, иако се за разговор јавило више хиљада људи. То смо и очекивали. Нисмо очекивали да ће проговорити о тешком положају жена, али је мене лично изненадио речима које је упутио мајкама. Ипак питамо градоначелника, који се понашао као намесник а не градоначелник, да ли је у Нишу било већих приоритета од трошења новца за ове потребе. Питамо градоначелника када ће опет градска предузећа фарбати градски мобилијар или  је то само рађено да би слика на РТС-у из Ниша, на којој је његов страначки председник, била лепша. Питамо градоначелника одакле је набавио беле каменчиће да би импресионирао премијера. Волели би да знамо и када ће опет фарбати бандере и поткресавати зеленило. Ми добро господине градоначелниче знамо како је изгледао Ниш претходне четири године и како изгелда данас када нема ТВ камера.

Тужно и бесперспективно и заборавите Вучићева обећања, Ниш ће добити шипак и кажите нам колико је све то коштало.“ - истиче Ирена Изгић председник Извршног одбора ГО Покрета за преокрет у Нишу.  


#   Ниш   Александар Вучић   Влада Републике Србије   Покрет за Преокрет
@avucic @Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима