Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лапчевић: Југу Србије требају фабрике, а не центри за азиланте!

rssBookmark and Share

Ниш 10.02.2016. Јужна Србија Инфо

Задњих дана пажњу јавности заокупљају неодговорне изјаве челника државе и самог премијера у вези ескалације мигрантске кризе и улоге Србије, рекао је између осталог Милан Лапчевић, потпредседник Демократске странке Србије, на конференцији за новинаре.

Лапчевић: Југу Србије требају фабрике а не центри за азиланте, и зато постављамо питања Фото ДСС Ниш
Лапчевић: Југу Србије требају фабрике а не центри за азиланте, и зато постављамо питања Фото ДСС Ниш

Задњих дана пажњу јавности заокупљају неодговорне изјаве челника државе и самог премијера у вези ескалације мигрантске кризе и улоге Србије. 

На донаторској конференцији у Лондону, Вучић је обећао 500.000 евра помоћи Србије и пријем 10-15.000 избеглих у Србију, односно „онолико колико год буду тражили од нас, урадићемо све што буду тражили од нас“, рекао је Вучић.

Са друге стране Владини званичници разматрају могуће локације за изградњу и опремање мигрантских, у овом случају избегличких центара по Србији, где су Ниш и општине југа Србије великодушно сагледане.

У вези са тим постављамо неколико питања г. Вучићу:

- Ко Вас је овластио г. Вучићу да парама отетим од пензионера, просветара, здравствених радника и радника у државној служби, купујете сопствену политичку наклоност западних политичких моћника? 

 - У ком одељку Закона о буџету РС је предвиђена употреба јавних средстава на овај начин? Нису ли та средства могла да буду употребљена да се исплате заостале зараде раника Ниша који месецима штрајкују испред Градске куће или да се премости блокада рачуна буџета града Ниша?

 - Поводом изградње центара за азиланте у Нишу, Алексинцу, Лесковцу и другим општинама југа Србије, поручујемо г. Вучићу да смо му веома захвални што нас се сетио, па макар то било, као и сваки пут до сада, у предизборној кампањи, али нека центре за азиланте гради поред Београда на води, Прокопа и других великих пројеката. 

Србија се врло пријатељски, корекнто и хумано односила према мигрантима и помагала колико је могла, због тога је имала одређене трошкове али је лицемерно да се Србија новцем сопствених грађана додворава онима који су покренули и подстичу ратове и разарања у арапским земљама из којих долазе мигранти. Србија треба да помогне свим несрећним људима али не и да трпи штету због силеџијске и неоколонијалне политике запада.

Демократска странка Србије поручује премијеру Вучићу, да су армији од 36.000 незапослених Нишлија и преко 35% на југу Србије, потребне фабрике а не избеглички и мигранстски центри. Југу Србије су потребна нова радна места и инвестиције који ће зауставити огромну миграцију из ових крајева према Београду и ван земље, нарочито младих и образованих људи, да и ми не постанемо мигранти и азиланти. 

Немамо ми ништа против отварања Прокопа, немамо ништа ни против инвестиција у нове мостове и обилазнице али имамо против тога да се све инвестиције реализују у кругу од 80 км око Београда а да за Ниш већ 30 година нема пара за изградњу 12 км обилазнице око Ниша и да се југа Србије Влада и премијер сете када треба да се брани држава или да се поднесе неки терет попут овог са мигрантима, рекао је Лапчевић.


#   Ниш   посао   избеглице   ДСС   Александар Вучић   инвестиције   фабрика   Милан Лапчевић   радна места   мигранти    
@dsscentar @avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима