Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нема кворума у Нишу , одложена седница

rssBookmark and Share

14.06.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Конститутивна седница Скупштине града Ниша одложена је данас због недостатка кворума узрокованог недоласком одборника Демократске странке, Уједињених региона Србије и Социјалистичке партије Србије.Од укупно 61 одборника у градској скупштинској сали појавило се 23 одборника - представника Српске напредне странке, Демократске странке србије и Либерално демократске партије.

Нема кворума у Нишу , одложена седница

Секретар скупштине у старом сазиву Љубомир Петровић обавестио је одборнике о недостатку кворума и рекао да ће нови термин одржавња седнице одредити председник локалног парламента у старом сазиву Миле Илић.
Представници СНС-а, Д С С-а и ЛДП-а критиковали су понашање демократа, коалиције окупљене око социјалиста и УРС, оценивши да је то "грубо поигравање народном вољом".

На локалним изборима у Нишу СНС је освојила 17 мандата, ДС 15, УРС 11, коалиција СПС-ПУПС-ЈС 10, а Д С С и ЛДП по четири мандата.

Страначки прваци у Нишу најавили су јуче да ће седница, после верификације одборничких мандата, бити прекинута или ће бити одложена уколико не буде кворума, јер договор о већини још није постигнут.

Иако су из СНС претходних дана најављивали да ће договора о већини бити и да ће се знати састав коалиције уочи одржавање седнице, потпредседник Градског одбора СНС Милош Милованчевић је рекао јуче да договор о већини ипак није постигнут.


#   Милош Милованчевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима