Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nema kvoruma u Nišu , odložena sednica

rssBookmark and Share

14.06.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Konstitutivna sednica Skupštine grada Niša odložena je danas zbog nedostatka kvoruma uzrokovanog nedolaskom odbornika Demokratske stranke, Ujedinjenih regiona Srbije i Socijalističke partije Srbije.Od ukupno 61 odbornika u gradskoj skupštinskoj sali pojavilo se 23 odbornika - predstavnika Srpske napredne stranke, Demokratske stranke srbije i Liberalno demokratske partije.

Nema kvoruma u Nišu , odložena sednica

Sekretar skupštine u starom sazivu Ljubomir Petrović obavestio je odbornike o nedostatku kvoruma i rekao da će novi termin održavnja sednice odrediti predsednik lokalnog parlamenta u starom sazivu Mile Ilić.
Predstavnici SNS-a, D S S-a i LDP-a kritikovali su ponašanje demokrata, koalicije okupljene oko socijalista i URS, ocenivši da je to "grubo poigravanje narodnom voljom".

Na lokalnim izborima u Nišu SNS je osvojila 17 mandata, DS 15, URS 11, koalicija SPS-PUPS-JS 10, a D S S i LDP po četiri mandata.

Stranački prvaci u Nišu najavili su juče da će sednica, posle verifikacije odborničkih mandata, biti prekinuta ili će biti odložena ukoliko ne bude kvoruma, jer dogovor o većini još nije postignut.

Iako su iz SNS prethodnih dana najavljivali da će dogovora o većini biti i da će se znati sastav koalicije uoči održavanje sednice, potpredsednik Gradskog odbora SNS Miloš Milovančević je rekao juče da dogovor o većini ipak nije postignut.


#   Miloš Milovančević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima