Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишка опозиција: САОПШТЕЊЕ

rssBookmark and Share

06.12.2015. Јужна Србија Инфо

Представници Народног покрета Србије, Социјалдемократске странке, Нове странке, Либерално демократске партије, странке Заједно за Србију, Реформистичке странке и Демократске странке наставили су јуче разговоре...

Нишка опозиција: САОПШТЕЊЕ

Разговори о заједничкој сарадњи на предстојећим локалним изборима, као и о актуелним проблемима у граду са којима локална власт, предвођена Српском напредном странком очигледно не уме да се избори, а још мање их реши.

Представници опозиције сложили су се да је однос градске према републичкој власти поданички и да челне људе града нико од представника Владе не препознаје, а самим тим ни чује. Ни градоначелник, ни његови блиски сарадници не чине ништа да се овај однос, који траје већ три и по године, промени, јер немају храбрости да било шта кажу и ураде у интересу града и Нишлија. Представници опозиције сматрају да ће најављено смањење трансфера локалним самоуправама за око милијарду динара додатно нарушити ионако тешко функционисање града.

Директне последице осетиће осиромашене Нишлије које ионако једва састављају крај с крајем. Сигурно је да ће се недостатак новца, сматрају странке опозиције, одразити на исплату за социјалу, стипендије, породиље, које ионако касне, а постоји реална опасност да рад школа и вртића буде угрожен. Из тог разлога, опозиција упућује апел свим народним посланицима из Ниша, посебно онима из владајућих странака, да покажу да су истински представници грађана свога града и проговоре о овој теми у Скупштини Србије, као и да подношењем амандмана спрече да се новац додатно отима од Нишлија.

Такође, опозиција позива представнике власти да кажу колико ће људи у Нишу остати без посла у јануару следеће године по одлуци о максималном броју запослених у јавној управи. Да ли су представници власти свесни да је 35 000 Нишлија без посла и да ће најављеним отпуштањима бити све више оних који ће се питати како дочекати сутра, односно ова одлука директно ће утицати на повећање сиромаштва у Нишу и целој Србији. Опозиција сматра да је у јеку најављеног отпуштања у градским установама и предузећима, одговорно да власт каже колико је људи запослила управо у градским системима у последње три и по године, као и на основу којих критеријума ће реализовати одлуку Владе. 

У Нишу, 05.12.2015.
НПС; СДС; Нова странка; ЛДП; ЗЗС; Реф.странка; ДС
 


#   ДС   Реформистичка странка   Нова странка   СДС   опозиција   без посла   НПС Народни покрет Србије   Заједно за Србију
@demokrate @NovaStranka @socdemstranka @ZajednoZaSrbiju @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима