Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Новаковић: Не желим да се бавим тривијалним питањима!

rssBookmark and Share

13.05.2015. З.С. Јужна Србија Инфо

"Не желим да се бавим тривијалним питањима, јер сам јасно изразио свој став", рекао је данас за Јужну Србију Инфо, Игор Новаковић, шеф одборничке групе СПС–ПУПС–ЈС у нишкој скупштини, поводом спекулација око одржавања седнице Скупштине града Ниша.

Игор Новаковић, Фото: СПС-Белами
Игор Новаковић, Фото: СПС-Белами

Нишка политичка елита видно је узбуркана у протеклих десетак дана вестима да најављена, заказана, па померена седница градске скупшине неће бити одржана због недостатка кворума. посебно недостатка одборника из редова социјалиста. 

Наиме, више пута заказивана седница Скупштине града требало је да буде одржана у понедељак 11.05., међутим она је одложена за четвртак 14. мај.

Одражавање ове седнице је под знаком питања, пре свега из техничких разлога, односно, због кратког рока између одржавања седнице Градског већа и седнице Скупштине града, одборници нису могли да добију скупштински материлјал предлога ребаланса буџета.

На прошлој седници Градско веће је усвојило предлог ребалнса буџета увећан за 11,4 одсто у односу на предходни.

Шеф одборничке групе СПС–ПУПС–ЈС у нишкој скупштини, Игор Новаковић већ се огласио по овом питању. Данас је поновио свој став у телефонској изјави за Јужну Србију Инфо.

Новаковић каже да је већ имао уговорене службене обавезе од пре два месеца и да се тренутно налази у Немачкој. 

"Такође не желим да се бавим тривијалним питањима, јер сам јасно изражавао свој став предходне три године", поновио је Игор Новаковић, а затим наставља, "Некада је само име и презиме довољно за препознатљив политички рад и није ми потребно да се кријем иза партије и непостојећих функција". 

Он додаје, "СПС је препознатљива по томе што различита мишљења држимо унутар страначких просторија, тако да нећу реплицирати никоме!".

"Што се тиче одржавања седнице Скупштине града, јасно сам ставио до знања да, два до три одборника СПС-а неће бити ту и тражио сам померање седнице или остављање предходно утврђеног датума. Супституцију бесмисленим изјавама, у политичком препознавању појединаца, не знам да објасним... , а на крају, битно је да ако сви мислимо исто, значи да нико не мисли. Али то је унутарстраначко питање и одражава пуну демократичност унутар СПС-а, завршио је Новаковић.

 

 


#   СПС   Градско веће   Игор Новаковић   седница   Скупштина града Ниша   изјава   кворум
@socijalisti @redinmind @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима