Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novaković: Ne želim da se bavim trivijalnim pitanjima!

rssBookmark and Share

13.05.2015. Z.S. Južna Srbija Info

"Ne želim da se bavim trivijalnim pitanjima, jer sam jasno izrazio svoj stav", rekao je danas za Južnu Srbiju Info, Igor Novaković, šef odborničke grupe SPS–PUPS–JS u niškoj skupštini, povodom spekulacija oko održavanja sednice Skupštine grada Niša.

Igor Novaković, Foto: SPS-Belami
Igor Novaković, Foto: SPS-Belami

Niška politička elita vidno je uzburkana u proteklih desetak dana vestima da najavljena, zakazana, pa pomerena sednica gradske skupšine neće biti održana zbog nedostatka kvoruma. posebno nedostatka odbornika iz redova socijalista. 

Naime, više puta zakazivana sednica Skupštine grada trebalo je da bude održana u ponedeljak 11.05., međutim ona je odložena za četvrtak 14. maj.

Odražavanje ove sednice je pod znakom pitanja, pre svega iz tehničkih razloga, odnosno, zbog kratkog roka između održavanja sednice Gradskog veća i sednice Skupštine grada, odbornici nisu mogli da dobiju skupštinski materiljal predloga rebalansa budžeta.

Na prošloj sednici Gradsko veće je usvojilo predlog rebalnsa budžeta uvećan za 11,4 odsto u odnosu na predhodni.

Šef odborničke grupe SPS–PUPS–JS u niškoj skupštini, Igor Novaković već se oglasio po ovom pitanju. Danas je ponovio svoj stav u telefonskoj izjavi za Južnu Srbiju Info.

Novaković kaže da je već imao ugovorene službene obaveze od pre dva meseca i da se trenutno nalazi u Nemačkoj. 

"Takođe ne želim da se bavim trivijalnim pitanjima, jer sam jasno izražavao svoj stav predhodne tri godine", ponovio je Igor Novaković, a zatim nastavlja, "Nekada je samo ime i prezime dovoljno za prepoznatljiv politički rad i nije mi potrebno da se krijem iza partije i nepostojećih funkcija". 

On dodaje, "SPS je prepoznatljiva po tome što različita mišljenja držimo unutar stranačkih prostorija, tako da neću replicirati nikome!".

"Što se tiče održavanja sednice Skupštine grada, jasno sam stavio do znanja da, dva do tri odbornika SPS-a neće biti tu i tražio sam pomeranje sednice ili ostavljanje predhodno utvrđenog datuma. Supstituciju besmislenim izjavama, u političkom prepoznavanju pojedinaca, ne znam da objasnim... , a na kraju, bitno je da ako svi mislimo isto, znači da niko ne misli. Ali to je unutarstranačko pitanje i odražava punu demokratičnost unutar SPS-a, završio je Novaković.

 

 


#   SPS   Gradsko veće   Igor Novaković   sednica   Skupština grada Niša   izjava   kvorum
@socijalisti @redinmind @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima