Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zbog neslaganja "partnera" neizvesna sednica Skupštine grada Niša?

rssBookmark and Share

12.05.2015. Z.S. Južna Srbija Info

Da li će biti kvoruma za sednicu Skupštine grada Niša, najavljenu za četvrtak i da li su razlozi tehničke prirode ili neslaganje u vladajućoj koaliciji saznaće se narednih dana.

Prazna skupštinska sala, Foto: www.okradio.rs
Prazna skupštinska sala, Foto: www.okradio.rs

Između političkih partnera u Nišu već duže vreme vlada jedan zategnut odnos. Mali se žale na velike, veliki se žale na male, a zbog svega toga na kraju uvek ispaštaju građani Niša.

Više puta zakazivana sednica Skupštine grada trebalo je da bude održana danas, međutim ona je odložena za četvrtak 14 maj.

Odražavanje ove sednice je pod znakom pitanja, pre svega iz tehničkih razloga, odnosno, zbog kratkog roka između održavanja sednice Gradskog veća i sednice Skupštine grada, odbornici nisu mogli da dobiju materiljal predloga rebalansa budžeta.

Na prošloj sednici Gradsko veće je usvojilo predlog rebalnsa budžeta uvećan za 11,4 odsto u odnosu na predhodni.

Da li manjinski koalicionim partnerima ne odgovara ovo uvećanje, koje je svakako posledica ranijih zaduživanja i refinansiranja nekoliko kredita ili je u pitanju vidno pogoršan politički odnos, ostaje da se vidi u četvrtak.

Hoće li svi odbornici SPS-a doći na sednicu i obezbediti "lagodan" kvorum, pitanje je?

Neki od odbornika "pravdaju" se već dogovorenim terminima i ranije zakazanim obavezama, i pritom naglašavaju da najveća odborničaka grupa (SNS) može da obezbedi kvorum za sednicu. Ali i to je pod znakom pitanja, jer ne bi bilo prvi put da se odbornici Srpske napredne stranke ne slože oko nekih pitanja, a da bi izbegli javno glasanje u skupštinskoj sali, radije se odlučuju da ne dođu na sednicu.

 

 


#   Gradsko veće   odbornici   sednica   Skupština grada Niša   kvorum
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima