Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због неслагања "партнера" неизвесна седница Скупштине града Ниша?

rssBookmark and Share

12.05.2015. З.С. Јужна Србија Инфо

Да ли ће бити кворума за седницу Скупштине града Ниша, најављену за четвртак и да ли су разлози техничке природе или неслагање у владајућој коалицији сазнаће се наредних дана.

Празна скупштинска сала, Фото: www.okradio.rs
Празна скупштинска сала, Фото: www.okradio.rs

Између политичких партнера у Нишу већ дуже време влада један затегнут однос. Мали се жале на велике, велики се жале на мале, а због свега тога на крају увек испаштају грађани Ниша.

Више пута заказивана седница Скупштине града требало је да буде одржана данас, међутим она је одложена за четвртак 14 мај.

Одражавање ове седнице је под знаком питања, пре свега из техничких разлога, односно, због кратког рока између одржавања седнице Градског већа и седнице Скупштине града, одборници нису могли да добију материлјал предлога ребаланса буџета.

На прошлој седници Градско веће је усвојило предлог ребалнса буџета увећан за 11,4 одсто у односу на предходни.

Да ли мањински коалиционим партнерима не одговара ово увећање, које је свакако последица ранијих задуживања и рефинансирања неколико кредита или је у питању видно погоршан политички однос, остаје да се види у четвртак.

Хоће ли сви одборници СПС-а доћи на седницу и обезбедити "лагодан" кворум, питање је?

Неки од одборника "правдају" се већ договореним терминима и раније заказаним обавезама, и притом наглашавају да највећа одборничака група (СНС) може да обезбеди кворум за седницу. Али и то је под знаком питања, јер не би било први пут да се одборници Српске напредне странке не сложе око неких питања, а да би избегли јавно гласање у скупштинској сали, радије се одлучују да не дођу на седницу.

 

 


#   Градско веће   одборници   седница   Скупштина града Ниша   кворум
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима