Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

После нишког, распуштен и пиротски Одбор ДС-а

rssBookmark and Share

20.01.2013. СР

Општински одбор ДС-а у Пироту распуштен одлуком Извршног одбора странке. Распуштен и одбор демократа у Бабушници, сазнаје Бета. До сада распуштено 30 одбора широм земље.

После нишког, распуштен и пиротски Одбор ДС-а

Одлуком Извршног одбора Демократске странке распуштен је Општински одбор те странке у Пироту. Распуштен је и Општински одбор ДС-а у Бабушници.

За повереника Општинског одбора ДС-а у Пироту именован је члан ДС-а из Београда Срђан Јовичић. На челу тог одбора био је актуелни начелник Пиротског управног округа Горан Стаменовић.

То је један од 30 општинских одбора ДС-а у Србији који је распуштен.

Председник ДС Драган Ђилас јуче је рекао да је одлучено да буду распуштени сви одбори ДС-а који су на локалним изборима добили мање од десет одсто подршке грађана, односно одбори у местима у којима је ДС била на власти а који су на изборима добили мање од 15 одсто гласова.

Општински одбор ДС-а у Пироту је на мајским изборима 2012. године освојио девет одсто подршке бирача и има пет одборника у Скупштине општине Пирот.

ДС учествује у локалној власти и има свог представника у Општинском већу у Пироту.

"Повереник ће имати задатак да ојача странку и припреми изборе за нови Општински одбор. Цео распуштени одбор и ја као председник осећамо одговорност за такве резултате на минулим локалним изборима", рекао је досадашњи председик одбора Горан Стаменовић.

Извршни одбор ДС јуче је распустио Градски одбор у Нишу и општинске одборе у том граду када је за повереника Градског одбора те странке у Нишу именован потпредседник Извршног одбора странке Милан Поповић.


#   Драган Ђилас   Милан Поповић   Општински одбор   Градски одбор   Извршни одбор
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима