Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Позив Андреју Вучићу да се активира: На помолу власт две породице у Србији?

Bookmark and Share

03.03.2015. Јужна Србија Инфо

Ако Андреј Вучић прихвати позив и активира се и политичком животу Србије, имаћемо две породице на власти. Николиће и Вучиће!

Позив Андреју Вучићу да се активира: На помолу власт две породице у Србији?

Потпредседник Српске напредне странке, Игор Мировић је, у изјави за "Данас", позвао брата председника странке и премијера Александра Вучића да се активније укључи у рад страначких органа.

"Позивам Андреја Вучића да се на активнији и формалнији начин укључи у рад странке, с обзиром на његове компетенције", поручио је Мировић

Даље, Мировић објашњава како је и сам Премијер уверен у стручност свог брата:

"Морам да истакнем да је мој брат, рецимо, врхунски стручњак у области осигурања, али и да трпим јак унутрашњи притисак да га позовем да се укључи активније у јавни живот, управо зато што је мој брат. Андреј Вучић је завршио Економски факултет и могао би пуно да допринесе, Вучић.

На питање, која је улога премијеровог брата у страначком животу, имајући у виду, како пише "Данас", његову улогу на недавним локалним изборима у Србији, Мировић је рекао да је "Андреј Вучић само члан странке".

"Учествује у страначком животу тако што веома ретко у поједине општинске одборе дође у смислу госта као члана странке. То ради на један крајње примерен нацин, без страначке функције. Његову улогу надувавају", додао је Мировић.

"Данас" пише да су им, тражећи изјаву Андреја Вучића о његовим страначким амбицијама, у Служби за информисање СНС рекли да он не даје изјаве.

"Андреј Вучић нема политичке амбиције и ту је колико може да помогне странци и брату. Никада неће излазити у јавност, изјаве не даје, нити ће их давати, такве ствари га не интересују. Воли свог брата и верује му, верује у све што он ради да од Србије створи нормалну, здраву и модерну државу", речено је "Данасу" у СНС-у.

Лист такође преноси да је Мировић, коментаришући медијске наводе о смени председника Извршног одбора Радомира Николића, рекао да је то спекуалција.

"Људи свашта пишу, појављују се гласине. Нико о томе није водио никакав дијалог. Није било речи о смени било кога па ни Радомира Николића, то је неоснована спекулација", рекао је Мировић.

 

Данас, Танјуг, Јужна Србија Инфо


#   СНС   Јужна Србија регион   Јужна Србија Инфо   Игор Мировић     Економски факултет   политика     Андреј Вучић     стручност
@sns_srbija @juznasrbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима