Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Признати пасоши Републике Косово

Bookmark and Share

17.11.2014. Курир, Јужна Србија Инфо

Од понедељка грађани независног Косова могу са пасошима, новонастале и од већине других земаља признате државе, да путују преко граничних прелаза у Србији, ка Македонији, Бугарској, Мађарској и Хрватској, саопштила је заменица косовског премијера Едита Тахири

Признати пасоши Републике Косово

У светлу ове добре вести која означава почетак српско-косовског детанта, смешно се доима тобожња увређеност премијера Вучића када је његов колега Рама поменуо чињеницу о “независном Косову”, а његове речи да “неће дозволити да се вређа Србија у Београду” попримају још више на политичкој испразности. Почев од процене да се ваља додворавати деструктивном национализму, па до формулације која говори о томе да је вређање Србије, ма шта то значило, допуштено у свим осталим градовима.

Споразумом о слободном кретању који је постигнут 16. септембра 2014. године, грађани са косовским пасошима моћи ће преко Србије да путују у треће земље, а преко аеродрома и копнених граничних прелаза са Хрватском и Мађарском, пренели су данас и косовски медији.

 


#   Косово и Метохија   признање   Едита Тахири   пасош  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима