Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Priznati pasoši Republike Kosovo

Bookmark and Share

17.11.2014. Kurir, Južna Srbija Info

Od ponedeljka građani nezavisnog Kosova mogu sa pasošima, novonastale i od većine drugih zemalja priznate države, da putuju preko graničnih prelaza u Srbiji, ka Makedoniji, Bugarskoj, Mađarskoj i Hrvatskoj, saopštila je zamenica kosovskog premijera Edita Tahiri

Priznati pasoši Republike Kosovo

U svetlu ove dobre vesti koja označava početak srpsko-kosovskog detanta, smešno se doima tobožnja uvređenost premijera Vučića kada je njegov kolega Rama pomenuo činjenicu o “nezavisnom Kosovu”, a njegove reči da “neće dozvoliti da se vređa Srbija u Beogradu” poprimaju još više na političkoj ispraznosti. Počev od procene da se valja dodvoravati destruktivnom nacionalizmu, pa do formulacije koja govori o tome da je vređanje Srbije, ma šta to značilo, dopušteno u svim ostalim gradovima.

Sporazumom o slobodnom kretanju koji je postignut 16. septembra 2014. godine, građani sa kosovskim pasošima moći će preko Srbije da putuju u treće zemlje, a preko aerodroma i kopnenih graničnih prelaza sa Hrvatskom i Mađarskom, preneli su danas i kosovski mediji.

 


#   Kosovo i Metohija   priznanje   Edita Tahiri   pasoš  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima