Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пропала куповина седам одборника

rssBookmark and Share

Врање 25.12.2013. Izvor: Blic

После изласка СНС из коалиције, власт у Врању чини само СПС са 26 од 65 мандата. Куповина потребних седам мандата није успела, а ако понуду лидера СПС Зорана Антића одбије и ДС, следе привремене мере.

Пропала куповина седам одборника

- Нема разлога за панику и забринутост. Преговарачким умећем дошли смо до скупштинске већине - одговара Антић, али не саопштава с ким је потребна већина обезбеђена. Каже, такође, да је СПС већ упутио позив ДС, како би са њихових 12 одборника била направљена стабилна власт.

За Уроша Трајковића, председника УРС у Врању, са којим је СПС пре десет дана раскинуо коалициони уговор, ово је један у серији Антићевих трикова, а преговарачко умеће значи да је у Врању прорадила политичка берза.

- Увођење привремених мера и расписивање ванредних избора, Антић може зауставити само куповином одборничких мандата. О томе се у Врању прича на сваком кораку, па би то могла да буде тема и за полицију и тужилаштво - оцењује Трајковић.

Последњих неколико дана су све присутније информације да ће локалну власт у Врању и градоначелника Антића ипак спасти демократе, које су се баш по овом питању жестоко поделиле. У редовима демократа једна струја је за поновни савез са СПС, под изговором да то чине у интересу грађана, а друга је рада да социјалисте што пре пошаље у опозицију.

Шта год било, одлуком централе о изласку из власти, напредњаци су у Врању преко ноћи до те мере закомпликовали политичку сцену да не би било изненађење ни да социјалисти, после 23 године владавине у Врању, дефинитивно оду у историју.


#   Врање   ДС   СПС   СНС
@demokrate @socijalisti @sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима