Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Самостални ДСС: Будимо храбри – подржимо Србију која иде напред!

rssBookmark and Share

Ниш 06.12.2015. Јужна Србија Инфо

Храброст је подржати Србију која иде напред, Србију свесну својих вредности, културе,историје, традиције, Србију младих паметних људи, говорили су између осталог на данашњој конвенцији...

Фото. Тоза
Фото. Тоза

Самостални ДСС никада неће учествовати у нападима на Србију, јер то није српски национални интерес. Национално и демократско су исте шине једног колосека, само када је тако било Србија је ишла напред. 

Ово је између осталог истакнуто на Првој конвенцији Самосталног ДСС која је одржана у препуној сали Народног позориштау Нишу и на којој је први пут презентован програм СДСС. Говорећи о програмској декларацији, која садржи десет основних начела председник Самосталног ДСС Андреја Младеновић посебно је нагласио:

-  Прво и основно је да Србија у спољној политици мора да буде верна својим националним интересима, Устав мора да буде гарант очувања државе, а снажна породица стуб друштва. Јака и здрава економија представљају бедем заштите државних и националних интереса а образовање мора бити третирано као најважнији стратешки ресурс и основ развоја земље – рекао је Младеновић.

Младеновић је казао да ће у својој политици Самостални ДСС искрено радити на враћању поверења грађана у све институције, посебно у полицију, тужилаштво и суд, тачније тражиће поштовање правне државе. Држава мора бити солидарна са својим грађанима без обзира на лоше економско стање, један од најважнијих задатака СДСС ће бити очување националне културе и идентитета српског народа, брига за здраву нацију и јединство Срба где год живели, нагласио је први човек СДСС.

Младеновић се осврнуо и на нападе на државу и председника Владе Србије Александра Вучића и рекао да су то напади и на саму Србију. Рекао је и да овај покрет, Косово и Метохију види само као саставни део Србије.

Он је рекао да се Прва конвенција СДСС-а не одржава случајно у Нишу, јер је Ниш био пре стотину година ратна престоница односно седиште ратне Владе. Представљањем у Нишу желимо да покажемо да ћемо одлуке доносити не само у овом граду, већ и у Новом Саду, Крагујевцу, Београду, али самостално. Подржавамо сарадњу са странком коју подржава највећи део грађана Србије, а ми у Самосталном ДСС, ако будемо вредни и паметни можемо бити политичка нада Србије – рекао је Андреја Младеновић.

Потредседник  Самосталног ДСС и функционер ове странке из Ниша Владимир Војводић нагласио је приоритет странке, а то је поштовање  захтева свих грађана Србије без обзира из којег дела земље су:

-  Иако смо формирани на нивоу централе, став странке је да одлуке можемо доносити на нивоу градова и општина како би пре свега били на услузи грађанима. Наша врата биће отворена свима који буду на њих покуцали-рекао је Војводић нагласивши да политичари не смеју да буду себични, већ морају  слушати глас грађана и њихове потребе видети као своје.  Како је рекао, прави политичар мора да буде добар комшија, пријатељ и  сарадник, па тек онда функционер странке из које долази. Политика није у тешким речима, већ у мудрим решењима – додао је Војводић.

На скупу у Нишу којем су присуствовале личности из свих сфера друштвеног живота говорили су и потпредседник СДСС-а Небојша Бакарец, професор историје из Ниша Владица Стојановић, одборница у Скупштини Града Ниша Милена Стевановић, приватна предузетница Вера Радовановић и студент Душан Илић. Конвенцију су употпунили Хор „Грација“ и КУД „Абрашевић“ из Ниша. 


#   Ниш   образовање   политика     Душица Давидовић   конвенција   КУД Абрашевић   Самостални ДСС   Андреја Младеновић   Владимир Војводић   Владица Стојановић   Милена Стевановић   Душан Илић
@samostalnidss @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима