Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Samostalni DSS: Budimo hrabri – podržimo Srbiju koja ide napred!

rssBookmark and Share

Niš 06.12.2015. Južna Srbija Info

Hrabrost je podržati Srbiju koja ide napred, Srbiju svesnu svojih vrednosti, kulture,istorije, tradicije, Srbiju mladih pametnih ljudi, govorili su između ostalog na današnjoj konvenciji...

Foto. Toza
Foto. Toza

Samostalni DSS nikada neće učestvovati u napadima na Srbiju, jer to nije srpski nacionalni interes. Nacionalno i demokratsko su iste šine jednog koloseka, samo kada je tako bilo Srbija je išla napred. 

Ovo je između ostalog istaknuto na Prvoj konvenciji Samostalnog DSS koja je održana u prepunoj sali Narodnog pozorištau Nišu i na kojoj je prvi put prezentovan program SDSS. Govoreći o programskoj deklaraciji, koja sadrži deset osnovnih načela predsednik Samostalnog DSS Andreja Mladenović posebno je naglasio:

-  Prvo i osnovno je da Srbija u spoljnoj politici mora da bude verna svojim nacionalnim interesima, Ustav mora da bude garant očuvanja države, a snažna porodica stub društva. Jaka i zdrava ekonomija predstavljaju bedem zaštite državnih i nacionalnih interesa a obrazovanje mora biti tretirano kao najvažniji strateški resurs i osnov razvoja zemlje – rekao je Mladenović.

Mladenović je kazao da će u svojoj politici Samostalni DSS iskreno raditi na vraćanju poverenja građana u sve institucije, posebno u policiju, tužilaštvo i sud, tačnije tražiće poštovanje pravne države. Država mora biti solidarna sa svojim građanima bez obzira na loše ekonomsko stanje, jedan od najvažnijih zadataka SDSS će biti očuvanje nacionalne kulture i identiteta srpskog naroda, briga za zdravu naciju i jedinstvo Srba gde god živeli, naglasio je prvi čovek SDSS.

Mladenović se osvrnuo i na napade na državu i predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i rekao da su to napadi i na samu Srbiju. Rekao je i da ovaj pokret, Kosovo i Metohiju vidi samo kao sastavni deo Srbije.

On je rekao da se Prva konvencija SDSS-a ne održava slučajno u Nišu, jer je Niš bio pre stotinu godina ratna prestonica odnosno sedište ratne Vlade. Predstavljanjem u Nišu želimo da pokažemo da ćemo odluke donositi ne samo u ovom gradu, već i u Novom Sadu, Kragujevcu, Beogradu, ali samostalno. Podržavamo saradnju sa strankom koju podržava najveći deo građana Srbije, a mi u Samostalnom DSS, ako budemo vredni i pametni možemo biti politička nada Srbije – rekao je Andreja Mladenović.

Potredsednik  Samostalnog DSS i funkcioner ove stranke iz Niša Vladimir Vojvodić naglasio je prioritet stranke, a to je poštovanje  zahteva svih građana Srbije bez obzira iz kojeg dela zemlje su:

-  Iako smo formirani na nivou centrale, stav stranke je da odluke možemo donositi na nivou gradova i opština kako bi pre svega bili na usluzi građanima. Naša vrata biće otvorena svima koji budu na njih pokucali-rekao je Vojvodić naglasivši da političari ne smeju da budu sebični, već moraju  slušati glas građana i njihove potrebe videti kao svoje.  Kako je rekao, pravi političar mora da bude dobar komšija, prijatelj i  saradnik, pa tek onda funkcioner stranke iz koje dolazi. Politika nije u teškim rečima, već u mudrim rešenjima – dodao je Vojvodić.

Na skupu u Nišu kojem su prisustvovale ličnosti iz svih sfera društvenog života govorili su i potpredsednik SDSS-a Nebojša Bakarec, profesor istorije iz Niša Vladica Stojanović, odbornica u Skupštini Grada Niša Milena Stevanović, privatna preduzetnica Vera Radovanović i student Dušan Ilić. Konvenciju su upotpunili Hor „Gracija“ i KUD „Abrašević“ iz Niša. 


#   Niš   obrazovanje   politika     Dušica Davidović   konvencija   KUD Abrašević   Samostalni DSS   Andreja Mladenović   Vladimir Vojvodić   Vladica Stojanović   Milena Stevanović   Dušan Ilić
@samostalnidss @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima