Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скупштина Ниша у обавези да смени Станковића

rssBookmark and Share

19.12.2014. Јужна Србија Инфо/Бета

Агенција за борбу против корупције саопштила је данас да је иницијатива Агенције за разрешење заменика председника Скупштине града Ниша Ненада Станковића због сукоба интереса, обавезујућа за Скупштину.

Скупштина Ниша у обавези да смени Станковића

Агенција у саопштењу оцењује да Скупштина града Ниша поступа неодговорно и несавесно одлуком да остави на функцији Станковића за ког је "несумњиво" утврђено да је у сукобу интереса и доприноси неповерењу грађана у институције и стварању утиска да функционер није дужан да поштује Закон о Агенцији.

Решењем директора Агенције од 7. априла 2014. године утврђено је да је Ненад Станковић прекршио Закон о Агенцији тако што није обавестио Агенцију да у тренутку ступања на јавну функције одборника и заменика председника Скупштине града Ниша обавља посао заменика директора ЈКП "Дирекција за јавни превоз града Ниша". Њему је због тога што о сукобу интереса није обавестио Скупштину
града Ниша и Агенцију, изречена мера јавног објављивања препоруке за разрешење са јавне функције заменика председника Скупштине града Ниша.

Решење директора Агенције постало је коначно 9. октобра и достављено Службеном гласнику ради објављивања, а истог дана Агенција је Скупштини Ниша упутила иницијативу за разрешење Станковића са функције заменика председника Скупштине. Агенција за борбу против корупције још једном упозорава и захтева да Скупштина града Ниша поступи у складу са Законом о Агенцији и да изречену меру јавног објављивања за разрешење Ненада Станковића изврши.


#   Ненад Станковић   Дирекција за јавни превоз     Агенција за борбу против корупције   Скупштина града Ниша   сукоб интереса   Скупштина града
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима