Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Skupština Niša u obavezi da smeni Stankovića

rssBookmark and Share

19.12.2014. Južna Srbija Info/Beta

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je danas da je inicijativa Agencije za razrešenje zamenika predsednika Skupštine grada Niša Nenada Stankovića zbog sukoba interesa, obavezujuća za Skupštinu.

Skupština Niša u obavezi da smeni Stankovića

Agencija u saopštenju ocenjuje da Skupština grada Niša postupa neodgovorno i nesavesno odlukom da ostavi na funkciji Stankovića za kog je "nesumnjivo" utvrđeno da je u sukobu interesa i doprinosi nepoverenju građana u institucije i stvaranju utiska da funkcioner nije dužan da poštuje Zakon o Agenciji.

Rešenjem direktora Agencije od 7. aprila 2014. godine utvrđeno je da je Nenad Stanković prekršio Zakon o Agenciji tako što nije obavestio Agenciju da u trenutku stupanja na javnu funkcije odbornika i zamenika predsednika Skupštine grada Niša obavlja posao zamenika direktora JKP "Direkcija za javni prevoz grada Niša". Njemu je zbog toga što o sukobu interesa nije obavestio Skupštinu
grada Niša i Agenciju, izrečena mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije zamenika predsednika Skupštine grada Niša.

Rešenje direktora Agencije postalo je konačno 9. oktobra i dostavljeno Službenom glasniku radi objavljivanja, a istog dana Agencija je Skupštini Niša uputila inicijativu za razrešenje Stankovića sa funkcije zamenika predsednika Skupštine. Agencija za borbu protiv korupcije još jednom upozorava i zahteva da Skupština grada Niša postupi u skladu sa Zakonom o Agenciji i da izrečenu meru javnog objavljivanja za razrešenje Nenada Stankovića izvrši.


#   Nenad Stanković   Direkcija za javni prevoz     Agencija za borbu protiv korupcije   Skupština grada Niša   sukob interesa   Skupština grada
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima