Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

СПС позива ДС у власт у Врању

rssBookmark and Share

Врање 24.12.2013. Izvor: FoNet

Градоначелник Врања Зоран Антић рекао је данас да ће Социјалистичка партија Србије, чији је и он члан, упутити Демократској странци (ДС) позив за разговор о уласку у локалну власт.

СПС позива ДС у власт у Врању

Он је на конференцији за новинаре да ће нова седница Скупштине града бити одржана почетком наредног месеца.

По налогу централе СНС је напустио локалну власт у Врању коју је вршио заједно са СПС.

Непосредно пре тога из локалне власти је избачен УРС.

Антић је данас рекао да је да грађани Врања могу да буду потпуно мирни јер градско руководство гарантује потребну стабилност".

Он је рекао да приоритети деловања локалне власти остају исти каоу његовом експозеу у јуну прошле године, а то су већи животни стандард грађана, развој

привреде и пољопривреде, наставак сарадње са донаторима.

"У свим сегментима постигнути су одлични, видљиви резултати", додао је Антић.

Међу значајне финансијске резултате истакао је смањење дуговања јавних установа и предузећа за око 502 милиона динара, редовно кредитирање инфраструктурних пројеката у висини од 177 милиона динара, повећана наплата локалних

прихода за преко 50 милиона динара, и додао да је "забележен и пад незапослености за 605 особа која су била на списку Националне службе за запошљавање".

"Посебно се истичу и предвиђена средства за финансирање пројеката изградње фабричких погона Геокса у висини од 1,7 милијарде динара и Дитре Италиа у висини од 1.5 милијарде динара", закључио је Антић и додао да јаку локалну заједницу треба да воде јаки и способни људи.


#   Врање   ДС   СПС   СНС   Зоран Антић   Дитре Италиа
@demokrate @socijalisti @sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима