Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

SPS poziva DS u vlast u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 24.12.2013. Izvor: FoNet

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je danas da će Socijalistička partija Srbije, čiji je i on član, uputiti Demokratskoj stranci (DS) poziv za razgovor o ulasku u lokalnu vlast.

SPS poziva DS u vlast u Vranju

On je na konferenciji za novinare da će nova sednica Skupštine grada biti održana početkom narednog meseca.

Po nalogu centrale SNS je napustio lokalnu vlast u Vranju koju je vršio zajedno sa SPS.

Neposredno pre toga iz lokalne vlasti je izbačen URS.

Antić je danas rekao da je da građani Vranja mogu da budu potpuno mirni jer gradsko rukovodstvo garantuje potrebnu stabilnost".

On je rekao da prioriteti delovanja lokalne vlasti ostaju isti kaou njegovom ekspozeu u junu prošle godine, a to su veći životni standard građana, razvoj

privrede i poljoprivrede, nastavak saradnje sa donatorima.

"U svim segmentima postignuti su odlični, vidljivi rezultati", dodao je Antić.

Među značajne finansijske rezultate istakao je smanjenje dugovanja javnih ustanova i preduzeća za oko 502 miliona dinara, redovno kreditiranje infrastrukturnih projekata u visini od 177 miliona dinara, povećana naplata lokalnih

prihoda za preko 50 miliona dinara, i dodao da je "zabeležen i pad nezaposlenosti za 605 osoba koja su bila na spisku Nacionalne službe za zapošljavanje".

"Posebno se ističu i predviđena sredstva za finansiranje projekata izgradnje fabričkih pogona Geoksa u visini od 1,7 milijarde dinara i Ditre Italia u visini od 1.5 milijarde dinara", zaključio je Antić i dodao da jaku lokalnu zajednicu treba da vode jaki i sposobni ljudi.


#   Vranje   DS   SPS   SNS   Zoran Antić   Ditre Italia
@demokrate @socijalisti @sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima