Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

СПС са ДС-ом формира власт у Врању

rssBookmark and Share

15.05.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Локални одбори СПС-а и ДС-а потврдили су да ће формирати власт у Врању, што значи да ће социјалисти и у наредне четири године, као и у протеклих 20, бити на власти у тој општини...

СПС са ДС-ом формира власт у Врању

-Наша је намера да на локалу пресликамо републичку власт, тако да смо у том смислу остварили прве контакте са демократама - нашим досадашњим коалиционим партнерима, рекао је први човек врањских социјалиста Зоран Антић.

На сличан начин размишљају и у Демократској странци, у којој су се надали да ће после ових избора са бројем мандата преузети примат и тако постати стуб локалне коалиције на власти.

-Чекамо да се окончају председнички избори, па да седнемо и са партнерима из СПС-а договоримо о начину поделе власти, рекао је потпредседник ДС-а у Врању Игор Андонов.

Тако ће досадашњи коалициони партнери - СПС и ДС формирати локалну власт са 34, а опозицији препустити 31 одборничко место у локалном парламенту.

У скупштинске клупе поред СПС-а и ДС-а сешће и 14 одборника листе "Покренимо Врање-Томислав Николић", 11 одборника УРС -а и 6 одборника одборника ДСС. До прве конститутивне седнице Градске скупштине у Врању биће јасно колики део локалне власти ће припасти коалиционим партнерима социјалиста (ЈС, ПУПС и СДПС) и демократа (ЛДП, СПО и Странци зелених).

Од првих вишестраначких избора 1990. године врањски социјалисти ће 26 година, ако ту урачунамо и следећи четири, бити на власти у том граду, од чега су само у три мандата власт делили са другим странкама у коалицији.


#   СПС   Томислав Николић   Игор Андонов
@socijalisti @predsednikrs @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима