Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

SPS sa DS-om formira vlast u Vranju

rssBookmark and Share

15.05.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Lokalni odbori SPS-a i DS-a potvrdili su da će formirati vlast u Vranju, što znači da će socijalisti i u naredne četiri godine, kao i u proteklih 20, biti na vlasti u toj opštini...

SPS sa DS-om formira vlast u Vranju

-Naša je namera da na lokalu preslikamo republičku vlast, tako da smo u tom smislu ostvarili prve kontakte sa demokratama - našim dosadašnjim koalicionim partnerima, rekao je prvi čovek vranjskih socijalista Zoran Antić.

Na sličan način razmišljaju i u Demokratskoj stranci, u kojoj su se nadali da će posle ovih izbora sa brojem mandata preuzeti primat i tako postati stub lokalne koalicije na vlasti.

-Čekamo da se okončaju predsednički izbori, pa da sednemo i sa partnerima iz SPS-a dogovorimo o načinu podele vlasti, rekao je potpredsednik DS-a u Vranju Igor Andonov.

Tako će dosadašnji koalicioni partneri - SPS i DS formirati lokalnu vlast sa 34, a opoziciji prepustiti 31 odborničko mesto u lokalnom parlamentu.

U skupštinske klupe pored SPS-a i DS-a sešće i 14 odbornika liste "Pokrenimo Vranje-Tomislav Nikolić", 11 odbornika URS -a i 6 odbornika odbornika DSS. Do prve konstitutivne sednice Gradske skupštine u Vranju biće jasno koliki deo lokalne vlasti će pripasti koalicionim partnerima socijalista (JS, PUPS i SDPS) i demokrata (LDP, SPO i Stranci zelenih).

Od prvih višestranačkih izbora 1990. godine vranjski socijalisti će 26 godina, ako tu uračunamo i sledeći četiri, biti na vlasti u tom gradu, od čega su samo u tri mandata vlast delili sa drugim strankama u koaliciji.


#   SPS   Tomislav Nikolić   Igor Andonov
@socijalisti @predsednikrs @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima