Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

УРС остао без подршке коалиције око социјалиста

rssBookmark and Share

Врање 10.12.2013. Autor: V.R.

Коалиција коју обједињује СПС у Градској скупштини у Врању, а у којој су и ПУПС, ЈС и СДПС, донео је одлуку да откажу сарадњу са Уједињеним регионима Србије (УРС), који су наводно напуштањем последње седнице градског парламента угрозили рад парламента.

УРС остао без подршке коалиције око социјалиста

„На овај начин раскидају се сви односи са Градским одбором УРС у Врању, чиме престају сва права и обавезе према изабраним, именованим и постављеним лицима у градској управи у Врању“, наведено је у саопштењу коалиције окупљене око социјалиста. Из УРС-а су демантовали сваку „опструкцију рада градске скупштине“ и означили као главног кривца за „компликовање политичке ситуације“ градоначелника Врања Зорана Антића (СПС), кога су оптужили за главног кривца за „поремећене односе са СНС, ДС, ДСС па и њиховом странком“.

- У интересу грађана Врања, мора се знати да нико нема права да угрожава вољу бирача, од којих ни један једини није гласао за социјалисте - навео је пред новинарима др Урош Трајковић, челник УРС који је у међувремену разрешен дужности директора Здравственог центра у Врању у чему су „главну улогу“ по његовом мишљењу „одиграли представници СПС“. Социјалисти и њихови коалициони партнери најављују да ће наставити сарадњу са Српском напредном странком, која чини актуелну већину у Градској скупштини у Врању.

- Та сарадња ће свакако бити настављена, али очекујемо да након распуштања Градског одбора врх напредњака именује што пре повереника, јер за сада комуницирамо само на нивоу контаката са шефом одборничке групе СНС Момиром Стоиљковићем - наводи градоначелник Антић.

У међувремену, упркос најави из партијске централе СНС да ће нови повереник за град Врање бити именован у року од десет дана, од последње посете потпредседника Братислава Гашића, та одлука је померена за „одређено време“.

Иако је током викенда одржана седница Градског већа, за сада је неизвесно да ли ће локални парламент заседати током ове недеље када би требало пред одборницима да се надје и нацрт буџета Града Врања за 2014. годину. Од 65 одборника коалиција око СПС има 24 одборника и са 14 одборника СНС има формалну владајућу већину. У опозицији су ДС, УРС и ЛДП, као и два независна одборника.

Разрешен помоћник градоначелника

Решењем градоначелника Врања Зорана Антића број 02/197/2013-18 са функције помоћника градоначелника разрешен Драган Јањић, дипломирани економиста из Врања, иначе функционер УРС. Јањић је на ову функцију био постављен 14. децембра прошле године, и био је задужен за област регионалног развоја.


#   Врање   Урош Трајковић   УРС   Град Врање   Братислава
@regionisrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима