Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

URS ostao bez podrške koalicije oko socijalista

rssBookmark and Share

Vranje 10.12.2013. Autor: V.R.

Koalicija koju objedinjuje SPS u Gradskoj skupštini u Vranju, a u kojoj su i PUPS, JS i SDPS, doneo je odluku da otkažu saradnju sa Ujedinjenim regionima Srbije (URS), koji su navodno napuštanjem poslednje sednice gradskog parlamenta ugrozili rad parlamenta.

URS ostao bez podrške koalicije oko socijalista

„Na ovaj način raskidaju se svi odnosi sa Gradskim odborom URS u Vranju, čime prestaju sva prava i obaveze prema izabranim, imenovanim i postavljenim licima u gradskoj upravi u Vranju“, navedeno je u saopštenju koalicije okupljene oko socijalista. Iz URS-a su demantovali svaku „opstrukciju rada gradske skupštine“ i označili kao glavnog krivca za „komplikovanje političke situacije“ gradonačelnika Vranja Zorana Antića (SPS), koga su optužili za glavnog krivca za „poremećene odnose sa SNS, DS, DSS pa i njihovom strankom“.

- U interesu građana Vranja, mora se znati da niko nema prava da ugrožava volju birača, od kojih ni jedan jedini nije glasao za socijaliste - naveo je pred novinarima dr Uroš Trajković, čelnik URS koji je u međuvremenu razrešen dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Vranju u čemu su „glavnu ulogu“ po njegovom mišljenju „odigrali predstavnici SPS“. Socijalisti i njihovi koalicioni partneri najavljuju da će nastaviti saradnju sa Srpskom naprednom strankom, koja čini aktuelnu većinu u Gradskoj skupštini u Vranju.

- Ta saradnja će svakako biti nastavljena, ali očekujemo da nakon raspuštanja Gradskog odbora vrh naprednjaka imenuje što pre poverenika, jer za sada komuniciramo samo na nivou kontakata sa šefom odborničke grupe SNS Momirom Stoiljkovićem - navodi gradonačelnik Antić.

U međuvremenu, uprkos najavi iz partijske centrale SNS da će novi poverenik za grad Vranje biti imenovan u roku od deset dana, od poslednje posete potpredsednika Bratislava Gašića, ta odluka je pomerena za „određeno vreme“.

Iako je tokom vikenda održana sednica Gradskog veća, za sada je neizvesno da li će lokalni parlament zasedati tokom ove nedelje kada bi trebalo pred odbornicima da se nadje i nacrt budžeta Grada Vranja za 2014. godinu. Od 65 odbornika koalicija oko SPS ima 24 odbornika i sa 14 odbornika SNS ima formalnu vladajuću većinu. U opoziciji su DS, URS i LDP, kao i dva nezavisna odbornika.

Razrešen pomoćnik gradonačelnika

Rešenjem gradonačelnika Vranja Zorana Antića broj 02/197/2013-18 sa funkcije pomoćnika gradonačelnika razrešen Dragan Janjić, diplomirani ekonomista iz Vranja, inače funkcioner URS. Janjić je na ovu funkciju bio postavljen 14. decembra prošle godine, i bio je zadužen za oblast regionalnog razvoja.


#   Vranje   Uroš Trajković   URS   Grad Vranje   Bratislava
@regionisrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima