Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поднете лажне листе за локалне изборе у Београду

Bookmark and Share

19.03.2016.

Представници иницијативе "Не да(ви)мо Београд" организују ванредну конференцију за медије поводом обмане и манипулације изборним листама у најмање две београдске општине, коју су организовале особе повезане са Српском напредном странком, стоји у саопштењу иницијативе.

Фото ФБ
Фото ФБ

Саопштење преносимо у целости..

Протекле недеље, у општинама Врачар и Стари град, групе од по десетак грађана поднеле су изборне листе за предстојеће локалне изборе заказане за 24. април, под називом „Паткица – не Београду на води“. 

Иако ове особе ни на један начин нису повезане са Иницијативом Не да(ви)мо Београд, за потребе пријаве користиле су и наше визуелне симболе.

Лажне листе

Једноставном интернет претрагом утврдили смо да је реч о људима који су повезани са Српском напредном странком: били су на изборним листама те странке пре 4 године, активно учествују у уличним акцијама СНС, редовно посећују догађаје које странка организује, чланови су страначких Фејсбук група. Закључујемо да су свој наводни анимозитет спрам “Београда на води” открили искључиво за потребе предстојећих избора.

Представници Иницијативе Не да(ви)мо Београд, на конференцији за медије у понедељак 21. марта од 13 часова у Медија центру, представиће своја сазнања у вези са овим покушајем изборне преваре и објаснити на који начин су људи на листама повезани са владајућом СНС. Изнећемо и наше претпоставке о мотивима тог лажног представљања и разлозима организовања ове обмане бирача, којом се извргавају руглу основна начела демократије.

 

Иницијатива Не да(ви)мо Београд

 


#   СНС   интернет   локални избори   избори 2016   изборне листе       Не да(ви)мо Београд
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима