Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врање: Одлазак СНС изненадио опoзицију

rssBookmark and Share

Врање 21.12.2013. Večernje Novosti

Одлука извршног одбора СНС, да се напредњаци повуку из власти у граду под Пржаром, затекла је и власт, и опозицију. Практично, СПС је остао без скупштинске већине, па опоненти социјалиста - које овде предводи градоначелник Зоран Антић, чија се оставка све гласније тражи - сматрају да је крајње време за изборе.

Врање: Одлазак СНС изненадио опoзицију

- Нема разлога за то јер имамо већину до које смо дошли политичким процесима и преговарачким умећем - тврди Антић.

Званично, у парламенту који сачињава 65 одборника коалиција око СПС има 26 чланова, недавно избачени УРС десет, ДС 12, СНС 14, док два одборника имају статус независних.

И, док високи функционер СНС из Сурдулице, Драган Стевановић, који се све чешће помиње као будући повереник ГО напредњака, каже да нема дилему око преласка њихове одборничке групе у опозицију, Урош Трајковић, председник ГО УРС, открива да се они залажу за увођење привремених мера до превремених локалних избора, или стварање нове већине у скупштини, о чему смо спремни да разговарају са свим политичким чиниоцима у Врању.

- Централа СНС само је потврдила да владајућа коалиција не функционише нормално, на шта смо указивали од њеног формирања - каже председник ГО ДС, др Слободан Стаменковић.

У оваквом, својеврсном „бестежинском стању“, све гласније се спекулише и да је у току купопродаја одборника, не би ли се одржала постојећа локална власт, па Урош Трајковић апелује на полицију и Тужилаштво да те сумње провере...

(НЕ)ОСНОВАНА НЕИЗВЕСНОСТ

ФУНКЦИОНЕРИ СНС кажу да још нису добили званичне инструкције око повлачења, али је извесно да су неки ради да то учине, док неки размишљају и о промени странке. Чекају се, дакле, потези заменика градоначелника Бојане Величков, председника Скупштине Дејана Тричковића, помоћника градоначелника Воје Златковића, и четири већника, а на искушењу ће бити и директори Дирекције за изградњу, Новог дома, позоришта „Бора Станковић“, Народног универзитета, Историјског архива и Завода за урбанизам.

Незванично се сазнаје и да су одборници разочарани одлуком из Београда, о чијем поштовању постоје опречне намере...


#   Врање   ДС   СПС   СНС   Урош Трајковић   Бора Станковић   Слободан Стаменковић   Ана Тричковић   Драган Стевановић
@demokrate @socijalisti @sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима