Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje: Odlazak SNS iznenadio opoziciju

rssBookmark and Share

Vranje 21.12.2013. Večernje Novosti

Odluka izvršnog odbora SNS, da se naprednjaci povuku iz vlasti u gradu pod Pržarom, zatekla je i vlast, i opoziciju. Praktično, SPS je ostao bez skupštinske većine, pa oponenti socijalista - koje ovde predvodi gradonačelnik Zoran Antić, čija se ostavka sve glasnije traži - smatraju da je krajnje vreme za izbore.

Vranje: Odlazak SNS iznenadio opoziciju

- Nema razloga za to jer imamo većinu do koje smo došli političkim procesima i pregovaračkim umećem - tvrdi Antić.

Zvanično, u parlamentu koji sačinjava 65 odbornika koalicija oko SPS ima 26 članova, nedavno izbačeni URS deset, DS 12, SNS 14, dok dva odbornika imaju status nezavisnih.

I, dok visoki funkcioner SNS iz Surdulice, Dragan Stevanović, koji se sve češće pominje kao budući poverenik GO naprednjaka, kaže da nema dilemu oko prelaska njihove odborničke grupe u opoziciju, Uroš Trajković, predsednik GO URS, otkriva da se oni zalažu za uvođenje privremenih mera do prevremenih lokalnih izbora, ili stvaranje nove većine u skupštini, o čemu smo spremni da razgovaraju sa svim političkim činiocima u Vranju.

- Centrala SNS samo je potvrdila da vladajuća koalicija ne funkcioniše normalno, na šta smo ukazivali od njenog formiranja - kaže predsednik GO DS, dr Slobodan Stamenković.

U ovakvom, svojevrsnom „bestežinskom stanju“, sve glasnije se spekuliše i da je u toku kupoprodaja odbornika, ne bi li se održala postojeća lokalna vlast, pa Uroš Trajković apeluje na policiju i Tužilaštvo da te sumnje provere...

(NE)OSNOVANA NEIZVESNOST

FUNKCIONERI SNS kažu da još nisu dobili zvanične instrukcije oko povlačenja, ali je izvesno da su neki radi da to učine, dok neki razmišljaju i o promeni stranke. Čekaju se, dakle, potezi zamenika gradonačelnika Bojane Veličkov, predsednika Skupštine Dejana Tričkovića, pomoćnika gradonačelnika Voje Zlatkovića, i četiri većnika, a na iskušenju će biti i direktori Direkcije za izgradnju, Novog doma, pozorišta „Bora Stanković“, Narodnog univerziteta, Istorijskog arhiva i Zavoda za urbanizam.

Nezvanično se saznaje i da su odbornici razočarani odlukom iz Beograda, o čijem poštovanju postoje oprečne namere...


#   Vranje   DS   SPS   SNS   Uroš Trajković   Bora Stanković   Slobodan Stamenković   Ana Tričković   Dragan Stevanović
@demokrate @socijalisti @sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima