Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вук Јеремић: Упознат сам са лошом приватизацицијом у Нишу, али ја сам се тада бавио спољном политиком...

rssBookmark and Share

Ниш 10.08.2021. З.С. Јужна Србија Инфо

Након само пре десетак дана одржане конференције за новинаре Драгана Ђиласа и Маринике Тепић испред ТЦ "Калча", у понедељак на истом месту, новинарима се обратио Вук Јеремић, председник Народне странке.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

"Наравно да сам упознат са лошом приватизацијом великих фирми у Нишу али ја сам се тада бавио спољном политиком, најпре сам био саветник, а после као министар спољних послова и покушавао да промовишем нашу земљу након 90-тих", одговорио је Јеремић на питање новинара, да ли се осећа одговорно што је 2004. године, у време када је био део Владе Србије, приватизована Дуванска индустрија Ниш, а у лошим приватизацијама у Електронској и МИН-у без посла остало око 10.000 људи.

Јеремић додаје, да је између осталих. потпис на тадашње приватизације, ставио и Синиша Мали, који је по њему, у то време био део тима Млађана Динкића.

Поред критике упућене актуелној власти, најаве откривања "пикантних детаља око случаја Беливук", Вук Јеремић најваљује заокнско кажњавања свих оних који су "упраљали руке", када ускоро, како каже "уз Божију помоћ" дође до промене власти.

Ђорђе Станковић председник Градског одбора Народне странке у Нишу, говорио је о Тврђавском мосту и поред критике због дужине трајања реконструкције, он је затражио да Град хитно обезбеди адекватно осветљење.

 ВИДЕО: Јужна Србија Инфо; АМПрес

 


#   Ниш   приватизација   политика   МИН   економија   Синиша Мали   Дуванска индустрија   Вук Јеремић   Народна странка
@jeremic_vuk @StrankaNarodna @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима