Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vuk Jeremić: Upoznat sam sa lošom privatizacicijom u Nišu, ali ja sam se tada bavio spoljnom politikom...

rssBookmark and Share

Niš 10.08.2021. Z.S. Južna Srbija Info

Nakon samo pre desetak dana održane konferencije za novinare Dragana Đilasa i Marinike Tepić ispred TC "Kalča", u ponedeljak na istom mestu, novinarima se obratio Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

"Naravno da sam upoznat sa lošom privatizacijom velikih firmi u Nišu ali ja sam se tada bavio spoljnom politikom, najpre sam bio savetnik, a posle kao ministar spoljnih poslova i pokušavao da promovišem našu zemlju nakon 90-tih", odgovorio je Jeremić na pitanje novinara, da li se oseća odgovorno što je 2004. godine, u vreme kada je bio deo Vlade Srbije, privatizovana Duvanska industrija Niš, a u lošim privatizacijama u Elektronskoj i MIN-u bez posla ostalo oko 10.000 ljudi.

Jeremić dodaje, da je između ostalih. potpis na tadašnje privatizacije, stavio i Siniša Mali, koji je po njemu, u to vreme bio deo tima Mlađana Dinkića.

Pored kritike upućene aktuelnoj vlasti, najave otkrivanja "pikantnih detalja oko slučaja Belivuk", Vuk Jeremić najvaljuje zaoknsko kažnjavanja svih onih koji su "upraljali ruke", kada uskoro, kako kaže "uz Božiju pomoć" dođe do promene vlasti.

Đorđe Stanković predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Nišu, govorio je o Tvrđavskom mostu i pored kritike zbog dužine trajanja rekonstrukcije, on je zatražio da Grad hitno obezbedi adekvatno osvetljenje.

 VIDEO: Južna Srbija Info; AMPres

 


#   Niš   privatizacija   politika   MIN   ekonomija   Siniša Mali   Duvanska industrija   Vuk Jeremić   Narodna stranka
@jeremic_vuk @StrankaNarodna @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima