Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац: Потпорни зид фабрике „Младост“ се срушио на улицу

rssBookmark and Share

Лесковац 24.01.2015. Југмедиа, Јужна Србија Инфо

Зид висок око два метра, који је око своје фабрике подигла фабрика „Младост“ у Лесковцу, срушио се рано јутрос и пао на коловоз Улице Божидара Величковћа.

Лесковац: Потпорни зид фабрике „Младост“ се срушио на улицу

У „Младости“ тврде да је до обрушаваја дошло због обилних падавина и подизања нивоа подземних вода, али мештани верују да су рушењу „помогла“ брда земље која се наслањају на тај зид, а која се користи за производњу опекарских производа.

„Под оволиким теретом земље би и челик попустио. Срећа да нико није настрадао“, прича Велибор Миљковић, један од становника из кућа поређаних преко пута потпорнг фабричког зида.
Зид је подигнут пре три године после вишегодишњих протеста мештана због велике прашине, али буке која ноћу долази од камиона и булодожера.

Кажу да зид није умањио проблеме.

„Не знамо како да се даље боримо са руководством ове фирме. Лети не можемо да отварамо прозоре на кућама од прашине, зими да изађенмо напоље од блата. Наш предлог је да се та земља измести на другом плацу где нема насељених објеката. Али они су тамо за себе направили управну зграду и средили паркинг, а земљу набацали овде где живи преко 200 породица“, каже Марко Станковић који живи у згради преко пута зида који се обрушио.

Надлежни из ове компаније, као и у ранијим случајевима, нису хтели да коментаришу ситуацију.
Један од присутних радника из компаније рекао је да је до обрушаваја дошло услед кише која је падала јуче и због подземних вода.


#   Лесковац   потпорни зид   Марко Станковић     Младост црепана Лесковац
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима