Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Позив за добровољно служење војног рока - плата око 38.000 динара.месечно

Bookmark and Share

04.07.2022. Јужна Србија Инфо

Министарство одбране позива младиће и девојке, који у овој години навршавају од 19 до 30 година, да се пријаве да добровољно служе шестомесечни војни рок са оружјем. У току је пријављивање за септембарски упутни рок које траје до 31. августа ове године.

Позив за добровољно служење војног рока - плата око 38.000 динара.месечно

Осим могућности да стекну нове вештине, упознају се са савременим наоружањем и војном опремом и стекну нова знања, војници на добровољном служењу војног рока примаће и месечну плату у износу око 38.000 динара.
 
Војнику, за време трајања добровољног служења војног рока са оружјем, обезбеђује се накнада путних трошкова, здравствено осигурање, смештај, исхрана, војна одећа и обућа.
 
После одслуженог војног рока, младићима и девојкама пружа се и могућност да одмах постану професионални припадници Војске Србије. Сви они који изразе жељу да постану професионални војници, моћи ће то да учине по убрзаној процедури и потпишу уговоре одмах по окончању добровољног служења.

Пријаву за добровољно служење војног рока и војностручно оспособљавање за резервне официре могуће је поднети у свим филијалама Поште Србије, на порталу е-управе као и у центрима Министарства одбране – некадашњим војним одсецима.
 
Детаљне информације у вези са условима и поступком пријављивања за добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије у 2022. години заинтересовани кандидати могу да добију у центрима Министарства одбране у својим општинама и на следећем линку:

 https://www.mod.gov.rs/cir/18092/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-dobrovoljno-sluzenje-vojnog-roka-sa-oruzjem-18092


#   Министарство одбране   добровољно   Војска Србије   војни рок
@mo_i_vs @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима