Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље добија нову зелену пијацу

rssBookmark and Share

Прокупље 09.11.2021. Јужна Србија Инфо

Радови на новој градској Зеленој пијаци у Прокупљу, како су најавили у локалној самоуправи, почињу данас 9. новембра.

Прокупље добија нову зелену пијацу

Изградња градске Зелене пијаце у Прокупљу део је пројекта „Партнерство за локални развој“ а покренула га је Влада Републике Србије, у сарадњи са Европском инвестиционом банком и Мисијом УН за развој. Он је вредан 30 милиона евра, од чега се 22 милиона финансира из кредита ЕИБ-а, а остатак средстава обезбеђује се из буџета локалне самоуправе. Градови и општине су морали да учествују са најмање 15 посто вредности појединачног пројекта.

Министарство државне управе и локалне самоуправе Републике Србије и град Прокупље финансирају пројекат изградње нове зелене пијаце у Прокупљу, а укупна вредност уговорених радова, који ће почети у уторак, износи 347.733.333,32 динара, са ПДВ-ом.

У Београду је  прошле недеље одржан иницијални састанак за почетак извођења радова на изградњи пијаце у нашем граду. Том састанку су присуствовали представници извођача радова, Града Прокупља, стручног надзора и Министарства државне управе и локалне самоуправе. Овом приликом је дефинисан начин израде и праћења динамике извођења радова, рекао је градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић и изразио задовољство што ће Прокупчани добити сасвим сигурно најсавременију пијацу, какву имају многи градови у Србији.

Он је додао да је пројекат за изградњу нове Зелене пијаце у Прокупљу, у погледу квалитета и економске оправданости, заузео једно од првих пет места, међу 33 пројекта из 29 градова и општина у Србији.

-Пијаца ће имати укупно 15 локала, који су инфраструктурно опремљени. У њој ће се налазити управна зграда, један пословни објекат са магацинским простором за одлагање производа, посебан објекат за млечне производе и санитарни блок. Захваљујем се Министарству државне управе и локалне самоуправе на изузетној сарадњи и посвећености у циљу реализације пројекта, истакао је градоначелник Аранђеловић.

Извођач радова на новој Зеленој пијаци у Прокупљу је „Архиком“ д.о.о Нови Сад са подизвођачима, док ће стручни надзор над извођењем радова обављати фирма „Шид пројект“.


#   Прокупље   пијаца   стратешко партнрство   Милан Аранђеловић   зелена пијаца
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима