Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokuplje dobija novu zelenu pijacu

rssBookmark and Share

Prokuplje 09.11.2021. Južna Srbija Info

Radovi na novoj gradskoj Zelenoj pijaci u Prokuplju, kako su najavili u lokalnoj samoupravi, počinju danas 9. novembra.

Prokuplje dobija novu zelenu pijacu

Izgradnja gradske Zelene pijace u Prokuplju deo je projekta „Partnerstvo za lokalni razvoj“ a pokrenula ga je Vlada Republike Srbije, u saradnji sa Evropskom investicionom bankom i Misijom UN za razvoj. On je vredan 30 miliona evra, od čega se 22 miliona finansira iz kredita EIB-a, a ostatak sredstava obezbeđuje se iz budžeta lokalne samouprave. Gradovi i opštine su morali da učestvuju sa najmanje 15 posto vrednosti pojedinačnog projekta.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije i grad Prokuplje finansiraju projekat izgradnje nove zelene pijace u Prokuplju, a ukupna vrednost ugovorenih radova, koji će početi u utorak, iznosi 347.733.333,32 dinara, sa PDV-om.

U Beogradu je  prošle nedelje održan inicijalni sastanak za početak izvođenja radova na izgradnji pijace u našem gradu. Tom sastanku su prisustvovali predstavnici izvođača radova, Grada Prokuplja, stručnog nadzora i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Ovom prilikom je definisan način izrade i praćenja dinamike izvođenja radova, rekao je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović i izrazio zadovoljstvo što će Prokupčani dobiti sasvim sigurno najsavremeniju pijacu, kakvu imaju mnogi gradovi u Srbiji.

On je dodao da je projekat za izgradnju nove Zelene pijace u Prokuplju, u pogledu kvaliteta i ekonomske opravdanosti, zauzeo jedno od prvih pet mesta, među 33 projekta iz 29 gradova i opština u Srbiji.

-Pijaca će imati ukupno 15 lokala, koji su infrastrukturno opremljeni. U njoj će se nalaziti upravna zgrada, jedan poslovni objekat sa magacinskim prostorom za odlaganje proizvoda, poseban objekat za mlečne proizvode i sanitarni blok. Zahvaljujem se Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave na izuzetnoj saradnji i posvećenosti u cilju realizacije projekta, istakao je gradonačelnik Aranđelović.

Izvođač radova na novoj Zelenoj pijaci u Prokuplju je „Arhikom“ d.o.o Novi Sad sa podizvođačima, dok će stručni nadzor nad izvođenjem radova obavljati firma „Šid projekt“.


#   Prokuplje   pijaca   strateško partnrstvo   Milan Aranđelović   zelena pijaca
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima