Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Протекла ноћ је била ужасна, пре свега због броја умрлих и уласка вируса у Геронтолошки центар у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 25.04.2020. Танјуг, Пинк, РТС, Јужна Србија Инфо

Председник Србије Александар Вучић истакао је да је протекла ноћ била једна од најгорих по броју умрлих, и то пре свега због уласка коронавируса у Геронтолошки центар у Нишу.

Вучић: Протекла ноћ можда најгора по броју умрлих  Фото: Танјуг
Вучић: Протекла ноћ можда најгора по броју умрлих Фото: Танјуг

"За нас је претходна ноћ била ужасна. Можда најтежа по броју мртвих. Видећемо како ћемо јутрос проћи. То је пре свега због онога што се десило у Нишу", нагласио је у изјави за Пинк.

Александар Вучић: Протекла ноћ можда најгора по броју умрлих
Поручио је онима који потцењују болест да она као да је створена да нападне наше родитеље.

Уз све то што има младих које су жртве, јер се не јаве на време или имају друге додатне болести, корона разара организме старијих људи, објаснио је председник.

Указао је да се на малом месту видело шта изазива инфекција, додајући да је направила помор у Нишу.

"Сваког дана што слушате о пет мртвих, до јутрос је више од тога, а међу мртвима увек имате из Геронтолошког центра у Нишу. То ће бити случај и у данима који долазе. Замислите да нисмо водили рачуна о старијима како би било", подвукао је Вучић.

Подсетио је да се у Нишу догодила катастрофа.

"Можда је корона ушла у два до три објекта. У Великој Британији и другим земљама било је на хиљаде мртвих уласком короне у старачке домове", казао је Вучић додајући да није случајно речено да ова болест напада наше пензионере.

Вучић: Неготин ново жариште 

Вучић је истакао да није готово, иако је лакше, јер се по броју заражених види да се епидемија смирује, али се појавило ново жариште, Неготин.

"Можете мапу Србије направити по броју долазака наших грађана из иностранства. У Србију је више људи ушло него у Румунију која има бројнију дијаспору. Можете направити тачно мапу по томе одакле су људи дошли и видећете где је највише проблема било од Ваљева, преко Параћина, Ниша, Смедерева, Пожаревца, Бора", објаснио је Вучић.

Рекао је да Србија не крије број заражених и умрлих, да неће да тестира мали број.

Међутим указао је и да, када се упореди број мртвих у марту прошле и ове године, ове имамо мање умрлих, а то је зато што су остајали код куће, чували се од многих других ствари и водили рачуна о имунитету.

"Немојте да уништимо у финишу оно што смо успели"
Председник Србије је позвао грађане да буду стрпљиви и опрезни.

"Немојте да оно што смо радили и градили месец и по дана уништимо у финишу и дозволимо да нас победи болест зато што је упорнија", рекао је председник.

Рекао је да је ковид 19 опака болест, наводећи да су борбу са вирусом изгубили и њему блиски људи.

"Изгубио сам блиске људе, Блажића, једног од оснивача странке, као и једног друга из детињства", рекао је Вучић наводећи да је реч о болести која за ноћ превари.

"Дођете са малом температуром, уз сатурацију која је спуштена и за сат или два одведе вас у смрт. Било је случајева када смо помислили да смо излечили пацијента, и он се током ноћи поново нашао на респиратору", упозорио је председник.

Рекао је да грађани треба да издрже и настоје да се држе изолације.

Казао је да је много урађено претходног викенда и додао да треба да пробамо дисциплином и одговорношћу наставимо, је тада нема сумње да ћемо моћи рећи да смо победили.


#   Ниш   Александар Вучић   Геронтолошки центар   Коронавирус
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима