Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радници Горице, који спавају на гробљу, одбили помоћ градоначелника Перишића

rssBookmark and Share

15.05.2016. ТВ Зона плус

Радници Горице провели су на нишком Новом гробљу и десету ноћ и не одустају од својих захтева да им се исплате заостале зараде и путни трошкови.
То је и одговор градоначелнику Перишићу који их је посетио и понудио новчану помоћ од 30 хиљада динара и пакет хране.

Фото: ТВ Зона плус
Фото: ТВ Зона плус

Градоначелника су кажу лепо угостили. Испричали су и попили кафу. Међутим понуду која се ове вечери нашла на столу већина је одбила.

“Имали смо договор да нам дају све зарађене плате и паре за превоз. Градоначелник нам нуди пакет и социјалну помоћ од 30 хиљада динара. Ми то нисмо прихватили, тражимо целокупан износ. Каже за Зону плус Владица Митровић.

“Прво што сам питао градоначелника је шта би он ради да не прима девет месеци плату а да има четворочлану породицу и да има само једно примање. Он ми је одговорио ”Ја не знам како се ви сналазите” – препричава свој сусрет са првим човеком града, радник Небојша Ибрић.

Радници Горице подсећају – ово није штрајк. На Новом гробљу су данима јер нама новца за одлазак и долазак. За то време посао не стоји… напротив, ови људи и даље зарадјују.

Небојша Ибрић додаје – “Ми радимо овде, паре иду, али где… то треба да знају власници фирме.”

Колега Владица  се надовезује -“ “Шест сахрана је просек дневно . 18.000 кошта копање једног гробља. Ја треба да ископам гроб и по да би зарадио своју плату. Питам, где иду те паре?”. 

А до понуђача, односно градоначелника нисмо успели да дођемо током дана.

Подсећамо, радници Горице зараде нису примили 9 месеци, годину дана дугује им се и за превоз. Просечна плата радника у Горици је око 26 хиљада динара. Директор Игор Јованић прошле недеље поднео је оставку. Рачун овог јавно комуналног предузећа је у блокади, а градоначелник је раније обећао да ће град да преузме кредитне обавезе и помогне радницима.

Више на: ТВ Зона плус

ВИДЕО ТВ Зона плус

 


#   радници   протест   Зоран Перишић   гробље   зарада   Горица ЈКП   ТВ Зона Плус   Игор Јованић
@ProfdrPerisic @IJovanic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима