Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnici Gorice, koji spavaju na groblju, odbili pomoć gradonačelnika Perišića

rssBookmark and Share

15.05.2016. TV Zona plus

Radnici Gorice proveli su na niškom Novom groblju i desetu noć i ne odustaju od svojih zahteva da im se isplate zaostale zarade i putni troškovi.
To je i odgovor gradonačelniku Perišiću koji ih je posetio i ponudio novčanu pomoć od 30 hiljada dinara i paket hrane.

Foto: TV Zona plus
Foto: TV Zona plus

Gradonačelnika su kažu lepo ugostili. Ispričali su i popili kafu. Međutim ponudu koja se ove večeri našla na stolu većina je odbila.

“Imali smo dogovor da nam daju sve zarađene plate i pare za prevoz. Gradonačelnik nam nudi paket i socijalnu pomoć od 30 hiljada dinara. Mi to nismo prihvatili, tražimo celokupan iznos. Kaže za Zonu plus Vladica Mitrović.

“Prvo što sam pitao gradonačelnika je šta bi on radi da ne prima devet meseci platu a da ima četvoročlanu porodicu i da ima samo jedno primanje. On mi je odgovorio ”Ja ne znam kako se vi snalazite” – prepričava svoj susret sa prvim čovekom grada, radnik Nebojša Ibrić.

Radnici Gorice podsećaju – ovo nije štrajk. Na Novom groblju su danima jer nama novca za odlazak i dolazak. Za to vreme posao ne stoji… naprotiv, ovi ljudi i dalje zaradjuju.

Nebojša Ibrić dodaje – “Mi radimo ovde, pare idu, ali gde… to treba da znaju vlasnici firme.”

Kolega Vladica  se nadovezuje -“ “Šest sahrana je prosek dnevno . 18.000 košta kopanje jednog groblja. Ja treba da iskopam grob i po da bi zaradio svoju platu. Pitam, gde idu te pare?”. 

A do ponuđača, odnosno gradonačelnika nismo uspeli da dođemo tokom dana.

Podsećamo, radnici Gorice zarade nisu primili 9 meseci, godinu dana duguje im se i za prevoz. Prosečna plata radnika u Gorici je oko 26 hiljada dinara. Direktor Igor Jovanić prošle nedelje podneo je ostavku. Račun ovog javno komunalnog preduzeća je u blokadi, a gradonačelnik je ranije obećao da će grad da preuzme kreditne obaveze i pomogne radnicima.

Više na: TV Zona plus

VIDEO TV Zona plus

 


#   radnici   protest   Zoran Perišić   groblje   zarada   Gorica JKP   TV Zona Plus   Igor Jovanić
@ProfdrPerisic @IJovanic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima